söndag 19 augusti 2012

Derby + Ironman = Massor av publik

Det var trångt på läktarna under derbymatchen mellan Berga och Nybro...

En härligt ljum fotbollskväll med en riktigt go publikinramning på 565 personer hade samlats nere på Bergaviks IP, för att följa derbyt i trean mellan Berga och Nybro. Matchen startade tempofyllt och blåränderna höll i taktpinnen. Redan i inledningen kunde Albin Carlsson forcera in ett inlägg från Patrik Rydasp och 1 - 0 hängdes upp på anslagstavlan till hemmapublikens jubel. Det dröjde dock inte länge förrän Nybro kvitterade genom Tommy Petersson som snappade upp "en rensning" från Nybroförsvaret och distinkt tryckte dit kvitteringen. Visserligen ett svårförutsägbart scenario men det gäller att hålla fokus i matchens alla moment och i den snabba spelvändningen blev försvarslinjen stillastående och såg överrumplade ut. Illa.

Första halvlek gick definitivt i blårändernas favör. Man såg rappa ut i steget och vann massor av bollar på mittplan för omställning och attack.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig och Nybro tar ledningen genom Jörgen Helmersson. Berga får inte bort bollen i straffområdet och efter lite flipperspel dimper bollen ner till en omarkerad Nybroforward som inte gör något misstag djupt inne i boxen. Hemmalaget fortsätter dock att trumma på och skapa farliga chanser och till slut ger det utdelning efter ett härligt bananinlägg från Patrik Rydasp som Juan Gomez perfekt möter med pannan. Riktig fotbollsgodis, faktiskt.

Juan Gomez har precis kvitterat till 2 - 2
Berga är det lag som även i halvlek nummer två vaskar fram de klart vassaste målchanserna och inhoppande Marcus Rydasp är bara hårsmånen från att bli derbyhjälte med en klockren stolpträff, efter att ha snappat upp en tappad boll från Oliver Bergman i Nybromålet.

Matchen slutar 2 - 2 och sammantaget tycker jag  att blåränderna borde vunnit då man skapade klart fler heta målchanser. Såväl, Albin, Gomez och Tjappe hade finfina lägen att sätta spiken i Nybrokistan men tyvärr har vi jäkligt svårt med målfabrikationen vilket även avspeglar sig i lagets målkvot, där 23 gjorda mål på 15 matcher egentligen är för lite för att ligga med i toppen.

Spelmässigt en ganske trevlig match där publiken bjöds på fyra mål och ytterligare ett knippe målchanser. Trots allt godkänt överlag i hemmalaget med överbetyg till, Niklas Rydasp, Billy Lansdowne, Simon "Tjappe" Gustafsson och Juan Gomez.

-----------------------------------

Smedby AIS vann medan IK Östria Lambohov kryssade. Triangel-Thrillern fortsätter.

Ett fantastiskt arrangemang - Ironman - gick av stapeln i Kalmar under lördagen. Fartfyllt, festligt och fullsatt. Man kan inte undgå att imponeras av hur i helvete någon vill simma 3,7 kilometer, cykla 18 mil och avsluta med att springa ett maratonlopp... om du inte var på plats så bjuder BergaBloggen på några bilder från dagen...
En härlig lördagmorgon då Kalmarsund nästan kokade av crawlande triathleter...