tisdag 21 augusti 2012


Poängtapp inför storpublik sätter många gånger sina spår i motivation och självförtroende. Så dock inte i IFK Berga anno 2012 som snarare höjer ribban och ser möjligheterna framför problemen. Samtidigt har man en vilja och ambition att alltid bli bättre vilket är en styrka.

Förväntningarna på årets upplaga är stor bland supportrar vilket till viss del är befogad med den trupp som IFK Berga förfogar över idag. Styrkan med laget i år är att man står pall för detta tryck och samtidigt utvecklar en kamrat och klubbkänsla som det gnistrar om på träningarna. Genom detta har man inte bara lyft laget i år utan för många år framåt. Bergaandan är inte bara ett begrepp utan håller på att bli ett fenomen.

Måndagens träning bjöd på underhållning för skaran på terrassen. Tommys segergest och vrål efter vinsten i straffsparks läggning påminde om en rysk kulstötare anno 1980. När alla hasat in på trötta ben i omklädningsrummet bjöd en oväntad duo upp till dans. Håkan försökte hetsa och pressa JC i intervallträning till den milda grad att båda tog slut. Under jubel och applåder grimaserade dom i takt.

Kvällens träning gick i samma stuk men allvaret kom allt mer i fokus. Skadebilden gör sig allt mer gällande och fram för allt på den offensiva sidan. ”Fjädern” fotskadad, Calle Holm sjuk och lägg där till att Gomez är avstängd på lördag. Inga lysande förutsättningar men alternativ finns. Tråkigt med Gomez som verkligen varit på gång och spelat mycket bra de sista matcherna. Samtidigt kan man inte bli annat än lite förbannad, ta en så dålig varning som att slå bort bollen efter avblåsning är inte godtagbart. Varningar av denna karaktär och för prat eller genom att dra av sig tröjan måste bort. Laget har inte råd i sluttampen med avstängningar, kan bli avgörande i slutskedet.

Som vanligt avslutades träningen med att målvakterna hade en egen straffsparkstävling. Något högljud även denna kväll fick Tommy ge sig mot Per. Under tiden fick alla än en gång se Gomez och JC i intervallträning under slavdrivaren Håkans ordergivning. Denna gång valde Håkan att stå brevid, förmodligen vis av erfarenhet efter gårdagen.

På lördag väntar en tur genom Småland med destination Mjölby. Motståndet har inte rosat serien i år, inte än är nog på sin plats att påpeka. Det finns inga lätta matcher i årets serie, fråga Smedby när dom mötte Färjestaden. Att Mjölby slåss för sin existens i botten är ett varningens tecken. Sett till veckans träningar är jag dock optimistisk, ser bra ut! Vi har inte förlorat en bortamatch och bara släppt in två mål. Inte skall vi ändra på den trenden nu inte!

Inga kommentarer: