söndag 5 augusti 2012


Så kom den då, den förhatliga förlusten!

En för året ovanlig företeelse fick alla som tagit sig ner till Bergavik uppleva igår. IFK Berga förlorade för första gången i Div.3 Nordöstra.

Spelmässigt inte mycket att diskutera om, gästerna Östria/Lambohov var det bättre laget och vann rättvist. Bortalaget presterade en fotboll stundtals som liknade Bergas patenterade spel med snabba pass och giftigt kantspel medan hemmalaget ägnade sig åt en helt annan taktik innehållande försök till spelvändningar via långa höjdbollar.

På många i publiken var det som om jorden hade gått under, en förlust ” so what”. Åtta segrar och fyra oavgjorda talar ett tydligare språk än en förlust. Vi är tre poäng från förstaplatsen eftersom Färjestaden lyckades ta en poäng borta mot Smedby.
Vi kommer igen och faller inte ihop för ett litet bakslag, men….

IFK Berga är i en liten formsvacka där spelet känns lite ostrukturerat samtidigt som flera underpresterar. Alla lag kommer in i detta någon gång under en säsong men det är vinnarna som kommer ur den snabbast. Vad är då lösningen, förmodligen går Mats och Håkans hjärnor på högvarv.

En viktig åtgärd måste vara att hitta tillbaka till grunden och den egna speliden. Passningar längs backen och fler offensiva löpningar och bollar på kanterna fås genom att man använder sig av alla lagdelar i uppspelsfasen. IFK Berga har inga fix stjärnor utan når framgångarna via lag kollektivet.

Sedan måste man våga ställa över spelare som inte är i form och istället finna andra alternativ. Svårt och tufft men man kan behöva ta ett steg tillbaka för att ta två framåt.
Piggt inhopp igen!

Är övertygad om att tränarduon tillsammans med killarna visar IFK Bergas rätta ansikte redan på lördag mot Lindö.

Trots besvikelsen över förlusten så var det inte det som grämde mig mest. Vi har en toppmatch som är rätt så avgörande inför hösten. Men var är alla Berga supportrar? Det här måste vi förbättra. Om fjorton dagar är det derby mot Nybro IF, ett lag som är på uppgång. Då hoppas och tror jag på 450 åskådare, hjälp till genom att komma till Bergavik.

Till sist, skönt att Calle är uppe på fötterna igen. Otäck och orolig avslutning.

Inga kommentarer: