torsdag 23 augusti 2012

Lantz till Öster !

Jocke Lantz pustar ut efter sista träningspasset med blåränderna...
 

"Joachim går till Öster. Jag går till psyket" skrev Fotbollsfrun Malin Wollin på twitter igår...

Tyvärr sant när det gäller Lantzen. När det gäller Fotbollsfruns vägval har jag ingen aning om det stämmer, men jag kan förstå henne...
 
En riktigt tung "fotbollsnyhet" spred sig på våra medier igår. Joachim Lantz till Öster. Den löpsedelsrubriken kändes inte bra som bergasupporter. Lantzen har som spelare och person starkt bidragit till blårändernas finfina säsong hittills. Jocke har gjort sina medspelare bättre och sina motspelare sämre. En ruskigt bra egenskap i lagidrotten fotboll.

Det går inte att komma ifrån att IFK Berga har haft "oflyt med omständigheterna runtomkring laget" i år. Vi hade en het Dalaforward som hann dra innan han kom hit. Vi har haft bustuffa långtidsskador på nyckelspelare och nu får vi ytterligare en bister minuspost när Lantzen drar åt väster till Öster.
 
 
Varför blev det Öster, Jocke?
...en man med en tävlingsdjävul i sig...
- Måste erkänna att det kändes lockande när Öster hörde av sig. Det är bra tryck i fotbollen i Växjö just nu och föreningen leder ju Superettan. Snart har man dessutom invigning av Myresjöhus Arena och om jag förstått saken rätt så möts Öster och Värnamo den 3 september på en slutsåld stadium, 12 000 åskådare. Häftigt.
 
- Tävlingsdjävulen som finns därinne vaknade till liv ordentligt och jag ser det som en utmaning att försöka ta mig tillbaka till eliten igen.
 
 
Passade på att få några röster nere på Bergavikens IP efter dagens träning...
 
 
Hur ser du på Jocke Lantz beslut att gå till Öster, ordförande Mårtensson?
- Sportsligt är det naturligtvis jäkligt tungt att tappa vår försvarsgeneral. Jocke har blivit den injektion i föreningen som vi hoppades på. Jag hoppas och tror att killarna tänder till lite extra av det här och att vi kan vara med och tampas i toppstriden även framöver.
 
- Föreningen har en vision och målsättning om att ta steget upp i tvåan och även om det här är ett kännbart tapp, så ligger målsättningen fast och vi har ett bra utgångsläge inför höstspurten.
 
 
Som tränare Mats Gunnarsson, hur ser du på nuläget?
- Blandade känslor förstås. Fotbollsmässigt en stor förlust för oss. Lantz har bidragit mycket till utvecklingen i vårt lagspel, inte minst defensivt. En riktigt bra kille som på ett anspråklöst sätt har lett våra styrkor från sin mittbacksposition.
 
- Kan samtidigt förstå att han känner sig sugen på elitfotboll igen, när han nu fick erbjudandet från Superettans ledarlag.
 
- Nu får andra tillfälle att kliva fram.
 
 
Vad säger du som lagkapten om Jockes val, Patrik Rydasp?
- Jag kan förstå att han vill ta chansen och önskar honom lycka till och välkommen tillbaka!
 
 
                                                             --------------------------------
 
Nu sluter vi leden blåränder och taggar vi upp inför kommande 44 dagar av årets seriespel . På lördag står Mjölby Södra IF på programmet kl 14.00 på Lundbyvallen. Vilja. Våga. Vinn. BloggarBill
 
 

Inga kommentarer: