torsdag 2 augusti 2012

Tänk Rätt !!!

Var nere på blårändernas träning ikväll. Stod å filosoferande med Bull på "fotbollsaltanen" och funderade på dagens inlägg till bloggen. Såg lite glest ut på planen med spelare och ju mer jag funderade desto djupare veck landande i panntrakten. Ibland fokuserar man på fel saker. Ibland problematiserar man till förbannelse. Idag ska jag göra detta...

Hemma igen slog jag upp IFK Bergas hemsida 2012 och kollande in årets spelartrupp. Här hittade jag 27 gångbara namn i division tre. En bra, stark och jäkligt bred spelartrupp helt enkelt. Det visar också placeringarna för A-laget, idag på andra plats i division tre nordöstra och B-laget, idag på första plats i Utveckling A, sydöstra. En fantastiskt säsong så här långt. Inte en enda förlust för varken A- eller B-lag, det är nästan så att man får nypa sig i armen. Så långt allt väl.

Men hur ser det ut i verkligheten, idag, den 2 augusti 2012 inför helgens match mot IK Östria Lambohov. Jag blir onekligen lite kallsvettig när jag tittar på de faktiska förutsättningarna och vilka spelare som finns tillgängliga för att hetsa varandra på träning och prestera på match. I spelartruppen är följande spelare inte disponibla till helgens nyckelmatch:

3 Tom Eneqvist - har avslutat sina studier och dragit till raukarnas ö

4 Simon "Släggan " Gustafsson - kommer tillbaka till säsongen 2013, korsbandsopererad

5 Tobias Jacobsson - fick större delarna av våren spolierad p g a ljumsk/magskada (delvis tillbaka i träning)

9 Marcus Rydasp - vårens bästa målskytt har en efterhängsen fotskada

12 Albin Carlsson - vår egen duracellkanin har åkt på en bristning i låret (delvis tillbaka i träning)

14 Simon Otter - timeout

16 John Johansson - hemkommen från USA skulle han förstärka under sommaren, tyvärr mest skadad

18 Johan Carlsson - benbrott i träningsmatch, inte en sekund i årets serie

28 Kim Jenssen - har varit långstidsskadad och får ses som en ev bonusspelare (delvis tillbaka i träning)

31 Robin "Bror" Karlsson - avstängd
 
Lägg därtill lite sjukdom å skavanker...

Jag säger bara
- Herrejävlar, ett helt fotbollslag som inte kommer till spel. Hur ska vi hantera detta?

Först kan man konstatera att vi har gjort det förbaskat bra hittills. Vi har ju haft några riktigt tunga långstidskador på viktiga nyckelpjäser och ändå knaprat poäng. Nya utropstecken har blommat ut och och gamla frågetecken har rätats ut. Minsta Gemensamma Nämnare under vårsäsongen har dock varit:
- Gör inte avkall på "de extra stegen" och ligg rätt i positionsspelet.
Det betyder ohyggligt mycket för den kollektiva laginsatsen och är idag ett kvitto som direkt kan avläsas i serietabellen. Vi har varit ruskigt svårflörtade hittills. Vi ska fortsätta att vara det. Men då gäller det också att fortsätta att ta "de extra stegen" och upptäda som ett lag med attityd och stolthet.

Det är som spelare på planen du kan påverka matchbilden... 

Sensmoralen i dagens blogg är:
Lägg fokus på det du kan påverka och se möjligheter. Kl 15.00 på lördag möter blåränderna IK Östria Lambohov på hemmaplan. Det är just nu uttagna spelare och ledare som kan bidra till ytterligare poängkap, inga andra. Kom ihåg detta / BloggarBill.

Inga kommentarer: