tisdag 28 augusti 2012

Måndagsblaskan, triangeldramat och en ungtupp

 
Måndagsblaskan är bästa läsningen i veckan. Massor av sport redovisas i Barometern och Östran varje måndag. Vet att det finns fotbollsbloggar och sociala medier som spottar ut aktuella händelser på löpande band, men att slå papperstidningens sportdel en måndag är faan i mig inte lätt.
 
Har du vunnit med ditt fotbollslag i helgen är måndagsblaskan ett måste jämte ostmackan och juiceglaset. Det spelar ingen roll om du är spelare, ledare eller supporter. Att få inleda arbetsveckan med lite goa bokstäver i pappersformat som återkallar känslan från segersången efter matchen är riktigt jävla gott. Blåränderna har bjudit på många högtidsstunder på måndamorron detta spelår. Japp, hela veckan blir liksom lite ljusare i sin inledning och skapar förutsättningar för ett blåvitt psykiskt välbefinnande. Tänkvärt, när man funderar på om man ska ta den sista djupledslöpningen i matchen eller inte, blåränder... 
 
                                                                 -------------------------------
 
Efter omgång 16 i helgen så fortsätter triangeldramat i toppen på trean i nordöst. Smedby AIS, Östria Lambohov och Berga parkerar på 35 poäng. Smedby fick "bara" 1 - 1 hemma mot ett på uppåtgående Gullringen i söndags.
- En jäkla jämn serie. Men vi är bäst under press och har fortfarande allt i egna händer, konstaterade mittbacken Thomas Lindh till Norröpings Tidningar.
 
Östria Lambohov krossade Torstorp med hela 7 - 0, medan blåränderna vände ett underläge mot Mjölby Södra och fick med sig 4 - 2 i bagaget hem till Bergaviks IP. Viktigt. Viktigt. Noterbart i matchen är att vi alltså gjorde fyra mål framåt - vilket är lagets bästa målskörd hittills i årets serie - samtidigt som vi släppte in två mål bakåt, vilket är lika mycket som vi släppt in på bortaplan under hela året (!).
 
Till helgen håller vi tummarna för BK Kenty och Nybro som möter Smedby respektive Östria Lambohov. FK Linköping tar bussen till Kalmar och blåränderna är förhoppningsvis taggade när fighten drar igång kl 14.00 på lördag.
 
                                                              -----------------------------
 
Igår spelade blårändernas bilaga hemma mot Bergkvara. En match i hyggligt högt tempo, men med lite för dåligt "lagspel" och rätt mycket tekniska misstag. I en jämn match drog till sist bergaboysen det längsta strået och kunde gå segrande ur matchem med 2 - 1. 

På pluskontot hittar vi Kim Jensen, som börjar bli ordentligt varm i kläderna efter år av skadebekymmer. Härligt. Kim visade prov fin placeringsförmåga och auktoritet när han styrde sitt manskap från mittbackspositionen. Kvisten och Ludde bokfördes för starka arbetsinsatser som gav tyngd och energi i nittotre minuter och på topp var Gomez rörlig under första halvlek utan att sätta pricken över det berömda i:et.
 
Ungtuppen Svante Ingelsson avgjorde B-lagets match
mot Bergkvara, vinst med 2 - 1, efter två riktiga klassmål...
 
I paus kom Svante Ingelsson in som toppforward. Måste säga att jag blev imponerad av unge Ingelsson (född 98), som avgjorde matchen med två riktiga klassmål (faktum är att han även hade en nick inne som borde blivit godkänd). Snacka om succeinhopp. Ingelsson imponerade inte bara genom att göra två mål, utan mera på sättet som han gjorde dem (kyligt och distinkt) och genom sitt smarta rörelseschema. Kändes som en kille med målnäsa som kommer att bli riktigt spännade att följa framöver. Förbaskat kul när vi vaskar fram egna produkter tycker BloggarBill 

Inga kommentarer: