torsdag 30 augusti 2012




Nya Kvastar!




I Europas ligor gör man det, i Allsvenskan gör man det definitivt. Rustar för kommande och avslutningen av säsongen. På många ställen rullar miljonerna i en för oss här i norra Europa obegriplig ström. Det är inte utan att undrar när denna penningstimma karusell skenar och den stora avgrunden för många klubbar blir verklighet. Portsmouth och Glasgow Rangers har ju redan fått göra sorti vem blir det  här näst.

Även vi på lilla Bergavik tappar och får spelare under transfer fönstret. Sedan tidigare har ju Jocke Lantz lämnat för Öster. Till oss har vi fått Mikael Grenstadius, en målvakt med meriter från Smedby BoIK samt Färjestaden GoIF. Efter ett par år på västkusten vänder han hem. I bagaget finns rutin och kvalitet vilket han redan på lördag får visa upp i matchen mot FK Linköping. Tommy bortrest så det blir till att kliva in i hetluften direkt. Personligen är jag inte orolig, Micke har kvaliteter.

Div.3 Nordöstra Götaland håller på att utveckla sig till ett riktigt getingbo såväl i toppen som botten. Vi koncentrerar oss på toppen och triangeldramat. Sex matcher kvar och arton poäng kvar att kämpa för.  Det krävs nog 16 för att ta en av de två åtråvärda platserna. Inga matcher är lätta men värst är nog matcherna mot Färjestaden och Smedby AIS. Sex poäng där och det ser ljust ut. Dock måste vi ta tre poäng mot FK Linköping på lördag, en svår match där gästerna slåss för att slippa nedflyttning. Nu tror jag inte Herr Underskattning kommer närvara för vi lärde oss mycket i Mjölby. Med den fotbollen vi presterade mellan minut 15 till 45 finns det inget lag som skall kunna hota oss men för att nå dit  krävs att alla huvuden tänder till från matchstart.


Kvällens träning regnade bort för min del. Blåst och regn är ju inte en bra kombination på Bergavik. Hemmets lugna och varma vrå fick duga, kanske man kan leta fram någon fotbollsmatch i havet av kanaler. Jag förstår där emot ”Gamle” Rydasp som han hasar sig ner till träningen. Hela familjen är ju där och skall man ha någon mat så är det ju bara att ta skeden i rätt hand.

I morgon är det fredag, sista dagen på semestern men framför allt dagen innan match. Spänningen skruvas upp i lagom takt till 14.00 på lördag.
Du kommer väl? 

Inga kommentarer: