torsdag 27 september 2012


Andra steget!


Så var det då dags att tända motor två i trestegsraketen mot division två. Gullringen GoIF står det på reglaget, tryck på knappen så startar vi.

Gullringen är ett lag som alltid på höstkanten visar en annan skepnad, så var det förra året och så är det även i år. Från att i våras varit ett mediokert lag djupt förankrat i botten skiktet är det nu mer eller mindre på fast mark. Vad är det då som hänt de senaste månaderna? Framför allt är det väl plånboken som än en gång talat sitt tydliga språk. Rekryteringar av kvalitativa spelare har lyft laget och då på den offensiva sidan genom signandet av James Weber från USA. En målgörare av klass som vi får ha ett extra öga på. Två nygamla brassar har kommit tillbaka, Andre Xavier Reis och Daniel de Gois. Förra året räddade dessa två klasspelare kvar Gullringen i div.3 och målet är samma i år. Just nu ser det ut som planen hamnat i god jord.

Behöver vi då vara ”rädda”? Tror inte det men vi måste vara på tårna direkt och sätta press så att det är vi som styr spelet. Visst måste man ha fokus på motståndarna och kanske ett litet extra öga på vissa spelare men det är med vårt egna spel vi vinner matcherna.

Mäster visar eleven!
Årets sista hemmamatch, kan vi hoppas på välbesökta läktare? För att vara ett topplag med mycket lokal anknytning vill jag påstå att det har varit alldeles för glest med åskådare på Bergavik i år. Underhållningsvärdet har ju ur fotbollsperspektivet varit högt. Det blir ett spörsmål för styrelsen under vinter dvalan hur vi skall vända denna trend.

Var nere på träningen ikväll för att se uppladdningen. Regntunga planer skapade inte de bästa förutsättningarna men sett till inställning så ser det bra ut. Tommy Berg såg riktigt taggad ut och det lovar gott.


Vid sidan om spelade 01 seriefinal mot Smedby GoIF. Kul att se alla talanger för det fanns det verkligen i båda lagen. Det största utropstecknet var dock en tjej i bortalaget. Vilket driv och spelsinne där blir det något för IFK Kalmar att hålla ögonen på. En annan sak som slog mig, spelarna måste vara villrådiga ibland. Har aldrig sett och framför allt hört så många coacher på en match. Olika direktiv ösregnade från den stora föräldraskaran, härligt med entusiasm men ibland kan det bli för mycket.

Avslutade kvällen med en  avsmakning av kvällens meny tillsammans med ja ni vet vem.

Ett och ett halvt dygn kvar till start på Cape Bergavik.

2 kommentarer:

GGoIF sa...

Förra året spelade inte brassarna med Gullringen.

Anonym sa...

vad vet du omatt Gullringen har öppnat plånboken. Och som sagt, förra året spelade inga brassar iGGoif Ta reda på fakta innan du skriver