söndag 2 september 2012

Svarta bokstäver

Veckans skämskudde delas ut till blåränderna efter årets sämsta halvlek...

Matchen mot Linköping igår gjorde ingen glad. 1 - 1 och tappad mark i tätstriden.  Första halvlek förtjänar alla en riktigt hårtok med massor av watteffekt. Långa bollar till fel adress. Korta bollar till fel adress. Ännu mera långa bollar till fel adress. Tveksam rörelse och dåligt engagemang. Det hördes många suckar från läktarplats och det är bara att instämma. Måste vara sämsta halvleken i Kalmar kommun sedan korpen la ner sin verksamhet på lasarettsplan 1977.

Det är alltid lätt att vara efterklok, men placeringen utav Conde ute på en kant i 37 minuter kändes inte som ett klockrent val. Inget ont om Conde, man hans kvaliteer gör sig ofta bättre i mittplan över hela banan och skiftet mellan Tjappe och Conde gav en liten injektion i slutet av första halvlek. Hemmalaget tog ledningen efter en frispark från Lindberg som Calle Holm nickade ner till Tjappe som vände runt och rullade in bollen i bortre hörnet. Knappast rättvist i det läget, då Linköping hade haft ett par halvchanser att ta ledningen. Linköping kvitterade dock ganska omgående efter att ha runnit igenom lite väl enkelt.

Ett tag - i första halvlek - verkade det som om inget av lagen ville vara spelförande lag utan man skänkte bort bollar som på julafton. Märkligt.

I andra halvlek tar Berga över spel och initiativ, men som vanligt saknar vi en killer inne i straffområdet. Det var flera bollar som med lite hjälp på traven hade rullat över motståndarnas mållinje, men vi är inte tillräckligt heta och beredda att offra ett blåmärke inne i boxen. En tamt slagen straff symboliserade detta fenomen ganska tydligt. Å trots att bortalaget går på knäna de sista 20 så klarar vi inte av att sätta punkt för tillställningen. Inställningsmässigt en klart bättre andra halvlek, men man saknar ett resolut agerande i avgörande situationer.

Sett över 90 minuter är det inte en blårand som får godkänt. Enda hemmaspelare som visade gott gry var inhoppande Ola Grändås som deltog i försöket till forcering under den sista halvtimmen.

Svarta bokstäver idag. Men det måste man kunna ta. Även om vi bara förlorat en match i årets serie (vilket är fantastiskt bra) så måste det vara nolltolerens till den fotboll (?) som presterades i första halvlek. Punkt.