tisdag 11 september 2012

Fotbollsfyrverkeri och seriefinal

13 - 0 till blårändernas bilaga mot Färjestaden.
4 kyliga mål av Felix, 1 strut av Ludde, 2 klassmål av JC och hela sex baljor av Kvisten

I söndags var det stort fotbollsfyrverkeri på Bergaviks IP. Blårändernas bilaga mötte Färjestadens dito och när domaren blåste för full tid stod det 13 – 0 på resultattavlan. Tyvärr ett lite för ungt ölandsgäng för att det skulle bli riktig kamp. Men vi gjorde det bra. Bra fokus och bra lagarbete under stora delar av matchen. Dessutom, ett par riktigt klassiska fotbollsmål. Johan ”JC” Carlsson, tillbaka efter benbrott, debuterade i seriesammanhang för IFK Berga – å som han gjorde det. Mål direkt på avspark i andra halvlek. Målvakten såg ut som en långfranska i ansiktet när JC:s precisionsavspark seglade in i mål 3 sekunder efter avspark. Halleluja så fräckt. Inte nog med detta. JC stänkte dessutom in en frisparkstornado från 35 meter rakt upp i krysset. Fotbollsgodis för oss på verandan.

Ordförande Mårtensson i samspråk med två legendarer
från Storebro. "Pappa JC" och "Pappa Tobbe" missar sällan
eller aldrig en match när blåränderna lirar. Fantastiskt tycker jag.
JC var dock inte den enda som var på målhumör denna kväll. Filip Quist hade krutet torrt och stänkte in hela sex baljor (!), varav några höll riktigt, riktigt hög klass. Roligt att se Kvisten i målkostymen igen. Unge Felix Gunnarsson ville inte vara mycket sämre och bokfördes för fyra mål. Felix har ett tungt skott och visar ofta fin skärpa och kyla i avslutningslägen. Sista målet gjordes av Ludde som dessutom hade en Maradonaraid över hela planen som avslutades med en klockren stolpträff. Synd efter så fint förarbete att inte få sätta pricken över i:et. Målskyttarna bäst i matchen tillsammans med en klokt spelande Tobias Jacobsson i mittförsvaret och banans kanske bäste spelare, Billy JR Lansdowne, som vände ut och in på motståndarmittfältet och satte medspelarena i bra positioner. Nu håller vi i det här och tar hem utvecklingsserien, blåränder.   

På lördag spelar vi en liten seriefinal hemma på Bergaviks IP kl 14.00. Boka in tiden. På motståndarhalvan står Smedby AIS från Norrköping, ett lag som har haft siktet inställt på returbiljett till tvåan hela säsongen. Personligen har jag hela året sett ”pekingpojkarna” som storfavoriter till seriesegern, men nu jävlar i min brevlåda finns ett psykologiskt spel där vi definitivt har möjlighet att störa Smedby AIS. Jag ser det så här. Blåränderna har gett sig själva och föreningen en fantastisk present till på lördag, vi har möjlighet att skriva lite Bergahistoria. Vinner vi på lördag passerar vi Smedby AIS och har allt i egna händer för att nå plats nummer ett eller två i årets serie. Skulle tro att östgötarna, trots att de leder serien, i nuläget kan darra på manschetten då dom inser att vi passerar vid en vinst. Förespråkar därför fullt blås från start. Vill se en galen löpvilja kombinerat med tuffhet och klokskap. Håller det så håller det och då ger det ytterligare energi i laget. Hursomhelst, blåränder, tack för presenten. Det ska bli jävligt härligt att cykla ner till Kalmarsunds bästa matta på lördag och vara med om festen / BloggarBill

Inga kommentarer: