torsdag 6 september 2012

 
 
 
Imorgon fredag är det ett riktigt nervkittlande fotbollsderby. På Tallhöjden i Färjestaden tar hemmalaget emot blåränderna från Bergaviks IP. Matchen drar igång 18.30. Alla ingredienserna för en riktig derbyfight finns. Välkommen över å ge ditt stöd till våra bergalirare. 

Matchens betydelse för bägge gängen är av avgörande betydelse för nästa säsong - yes, så är det - faktum är att inget av lagen har råd att inte vinna. Ölänningarna ligger på nedflyttningsplats i nuläget och kommer att slåss för sin existens. Laget har riktigt bra kvalitet när de har sin bästa uppställning redo - och tro mig - imorgon mönstrar bästa besättningen på ölandsskutan. Blåränderna måste knipa tre poäng för att haka på i toppstriden, då varken Östria Lambohov eller Smedby AIS lär tappa speciellt många poäng i slutspurten. Laguppställningen känns som ett stort frågetecken då tränare Gson har en hel del att fundera på. Oavsett tröjval och matchresultat måste vi kunna se oss själva i spegeln efter match och säga:

- Vi gjorde vårt yttersta. Vi gjorde faan i mig vårt yttersta.

Det ska bli riktigt, riktigt spännande att se hur spelare å tränare mönstrar sina lag och hur man hanterar situationen. Lagen känner varandra väl och det kommer att bli en riktig nagelbitare.

                                                          ------------------------------------
 
 
Från min spåkula lämnas följande tips.
 
  • Första derbymålet gör Färjestaden.
  • Gula kort delas ut till minst två av följande spelare; Robin K - Berga, Kelly K -  FGOIF och/eller Hampus L FGOIF
  • Filip Lindqvist åker på minst en tunnel
  • Berga drar på sig flest offside.
  • Minst tre av följande spelare blir målskyttar; Juan G - Berga, Tjappe G - Berga, Joakim B - FGOIF och/eller Snurre P - FGOIF
  • Färjestaden vinner hörnstatistiken
  • Derbyt drar mellan 220 - 260 personer
  • Tommy Berg gör en frilägesräddning.
  • Sista derbymålet gör Berga
Avslutningsvis kan noteras att Ölandsbladet videobevakar derbyt varför det kommer att vara många välfriserade gossar vid matchstart. Jag vet i allafall en som har lagt ner vaxtuben i matchväskan.
                                                               
                                                                 ----------------------------

Nu jävlar i min bredsida vill vi se bultande hjärtan och stolta bröstkorgar, blåränder !!! BloggarBill
 
 

1 kommentar:

Anonym sa...

För den som är intresserad filmade Ölandsbladet matchen mot Färjestadens GoIF. Höjdpunkter kan man se på Ölandsbladets hemsida. www.olandsbladet.se