tisdag 4 september 2012


Gott och blandat ger en god kompost!


Efter ett par sömnlösa nätter och klara bilder från lördagens match innanför ögonlocken kan vi nu lägga denna mardröm åt sidan. Blicka framåt och se alla möjligheter samt läckerheter som står dukat på Div.3 Nordöstra Götalands bordet.

Alla ger Järnet
Vad sägs om en het gryta bestående av elva röda ölandstokar kryddad med streck dramatik. Tillbehör en derbysallad där känslorna kommer ställas på ett hett prov. Det är bara att ta för sig och smörja kråset till dom stillsamma tonerna av segersången Berga Bröder. Vi ses på Tallhöjden 18.30 på fredag.

Förrätten intogs redan i måndags när Håkan ”Fanjunkare” Gustafsson tog kommandot över träningen. Kanske har ”PG” rätt i sin fundering att Håkan kanske skulle ha ett annat yrke. Tuff och intensiv träning men oerhört viktig vilket framför allt visade sig på killarna och dess inställning. Sonen konstaterade klarsynt, en av dom bästa och roligaste träningarna.Ibland kommer det fram ett och annat guldkorn så också på denna träning. 

"Fanjunkaren" peppar.
Målvakt Micke visade oanade offensiva tallanger, snurrade upp den ena efter den andra och nätade.  Till och med överstegsfinten Patrik höjde imponerad på ögonbrynen. Mest imponerande över småmåls spelet var nog inte killarnas agerande utan tre grånade herrar tittade storögt på Fru Rydasp när hon med ett enkelt handgrepp fällde ihop de nyligen använda målen. Samtliga tre nickade instämmande över att detta var allt för tekniskt utan manual för dom att klara av. Samtidigt gick ”PG” runt som vanligt och försökte sticka bollarna likt en pappersplockare. Helt klart är att träningarna är lika sevärda som matcherna och ger för oss vid sidan om en känsla av tillhörighet utan att behöva röra på sig i onödan.

Mamma är bra att till hands när tofsen skall på plats.

Väl hemkommen nåddes man av att bilagan spelat 1-1 mot Alstermo. Hur spelet varit eller vem som gjorde målet förtäljde inte nyheten men resultatet i sig talar för att IFK Berga tar hem den serien också!!!! För visst tar vi trean, spelprogrammet och lagkänslan talar för oss.

På söndag förväntar jag mig att enbart få skriva positiva superlativ om vilken match vi gjort på andra sidan bron. 

Inga kommentarer: