tisdag 18 september 2012


Det är slut , det är över nu!


Ja så lät det på några håll när jag i lördags lämnade Bergavik efter 0-0 matchen mot Smedby. Icke sa Nicke, tre matcher kvar och nio poäng på dom då har vi minst kval att se fram emot. Varken Östria Lambohov eller Smedby kommer att gå obesegrade i slutspurten så lyckas vi med detta då lever spänningen ända in på målsnöret.

Måste få kommentera en sak rörande matchen i lördags. Vilket otroligt bra försvarsspel IFK Berga har, samtliga spelare säkrar bakåt. Det spelar ingen roll att vi är en mindre, vårt totalförsvar är lysande. Märk väl att Smedby som är serieledare inte hade ett riktigt farligt avslut. Här dras vi med avstängningar, skador och tapp av profiler. Vad händer? Helt plötsligt dyker en ny gubbe upp i lådan och fyller luckan med bravur, ett mycket gott betyg åt bredden. Vilken skillnad mot förra året då vi var tvungna göra tre mål för att ta poäng och fyra för att vinna.

Sedan vill jag poängtera att visst är skadorna ett aber. JC, Tobbe och Släggan är tre tunga avbräck men samtidigt måste man ställa sig frågan. Hade Emil och Robin som tagit platserna blommat ut på samma sätt? Hade dom ens fått chansen på de positionerna som dom nu härbärgerar på. Fingertoppkänsla och vidsynthet av tränarna men om man inte ställts för problemet hade man då sett möjligheten? Mats och Håkan har format ett lag som tidigare slogs för sin existens i trean till ett topplag. Kanske det inte räcker i år för att nå division två men det kommer ett 2013.

Nu till Fjölebro och bilagan mot Linsdal. Intressant att se om IFK Berga skulle ta hem reservlags serien ikväll eller om vi skulle få vänta ytterligare en vecka. Också av intresse var ju att se JC:s comeback på olycksarenan. Många Berga celebriteter runt planen, tränarduon, JC:s pappa och givetvis Peter R. Lite ringrostig men klart på gång med stor auktoritet att leda och hjälpa sina yngre kamrater är väl ett epitet man kan sätta på JC ikväll. Innan kylan och ett ofantligt stort antal mygg tog över och jag gav upp ledde IFK Berga med 1-0. Målet distinkt skjutet av Felix i kamp med försvaret. Lindsdal var väl det bättre laget där flera namnkunniga från div.2 deltog.
Hur det gick får du sedermera gå in på IFK Bergas hemsida och titta efter. 

Nu är det snart dags för Champions Liege så jag tackar för mig. 

Inga kommentarer: