söndag 16 september 2012

Trekejsarslaget fortsätter

0 - 0 i lilla seriefinalen mot Smedby AIS... å kampen fortsätter...

Toppmatch i trean. Blåränderna mötte igår lördag serieledande Smedby AIS i en riktigt bra division-tre-match. 0 - 0 efter 90 minuter med klar mersmak för hemmalaget i chanser. Jag räknade till fyra riktigt jäkligt bra lägen i första halvlek. Två var för Gomez och Tjappe efter den bästa halvlek jag sett i årets trea. Publiken njöt på läktaren och det var idel positiva tongångar i paus. Tempostarkt, bra bollkontroll och två lag som visade upp fin och tekniskt fotboll, där Bergas omställningar borde ha resulterat i minst en 2- 0 ledning i paus. Massor av fotbollsgodis och fina instick från mittfältet till en kopiöst löpande forwardssuo, Gomez och Tjappe. Smedby i ett visst bollinnehav och livsfarliga på hörnor och fasta situationer, där vi allt som ofta tappade markering i första halvlek. Gomez skott i insidan av stolpen var max 2 centimer från att avgöra seriefinalen...

Jocke Lantz på besök på Bergaviks IP...
I andra halvlek ser vi inte lika blixtrande fotboll från lagen och tempot går ner något, men det känns att det är en toppmatch och nog kunde blåränderna fått minst en straff när Albin bryskt stoppades med ett livtag (!) inne i straffområdet. Smedby knaprar åt sig ytterligare bollinnehav i halvek nummer två utan att skaka en mycket starkt spelande bergabacklinje nämnvärt. Klart farligast är Tjappes halvvolley inne i straffområdet där han lyckas hålla ner bollen under ribban men målvakten gör en kanonräddning och räddar bortamålet från påhälsning. Tyvärr för matchen får Kim Jensen sedan sitt andra gula kort i 67:e minuten och vi orkar inte riktigt sätta in någon avgörande forcering på slutet. Hade gärna sett ett par pigga Kvistben sista 15 när våra offensiva spelare tömt batterierna.

Massor att plusbetyg i denna seriefinal, ända nerifrån en styrande Tommy Berg till hungriga och löpvilliga forwards. En kanonmatch helt enkelt som vi så jäkla väl hade behövt vinna för att sitta i förarsätet. Tyvärr lossnar det inte framför mål och det märks att vi saknar en striker som "gör de lätta målen" och som möjliggör att vi kan "spela ut" på ett annat sätt.

Topp tre

Niklas Rydasp, gör ånyo ett riktigt stark insats. Han visar prov på bra uppspelsfötter, fin följsamhet och bra positionsspel. Det känns som om han utvecklats i den - för honom -  nya rollen och han tar för sig mer och mer, även i det defensiva duellspelet. Toppinsats.

Tjappe och Gomez springer mil och skapar hela tiden oreda och river upp stora sår i motståndarförsvaret. En föredömlig arbetsinsats som underlättar lagets försvarsarbete markant. Man önskar verkligen att sådant slit skulle belönas med ett par baljor också.

Emil Håkansson håller ihop en riktigt bra spelande backlinje på ett föredömligt sätt. Som alltid stark i duellspel och svårpasserad. Räknade faktiskt inte in någon riktigt klar målchans för bortalaget. Det säger det mesta.

Vi är med i matchen. Tre omgångar återstår och även om det börjar bli svårt att hitta poängtapp för våra konkurrenter, så sätter vi ordentlig press på dem så länge vi vägrar förlora.

Tack för underhållningen, nu tar vi kampen ända in i kaklet, blåränder !!!