torsdag 13 september 2012


Ödets timma är slagen, eller?


På lördag är det mycket som står på spel iDiv.3 Nordöstra Götaland. Serieledning, kvalplats eller befästande av den förhatliga tredjeplatsen.

Innan vi spånar in i framtiden bör vi ha en sak i åtanke oavsett hur det går. Klart är redan att IFK Berga år 2012 når den högsta placeringen någonsin. Killarna har med andra ord redan skrivit in sig i föreningens historia. Detta är en prestation i sig. Ser man på alla tabeller och statistik så ligger IFK Berga på 158 plats i Sverige just nu, inte illa. Tabellen talar ju sitt tydliga språk som ordförande brukar säga.

Ser han inte lite blek och orolig ut?
Så då till lördag, vad har vi att förvänta oss. Träningarna i veckan har sett bra ut trots att förkylningarna duggat tätt i ledet. Som vanligt trappas intensiteten upp ju närmare matchstart vi närmar oss. Bilagans match sist samt träningarna har visat att konkurrensen i anfallet ökar, Quist ser riktigt fin ut. Annars skulle det förvåna mig mycket om man ändrar något från föregående match, har man ett vinnande koncept brukar man ju inte rota runt i onödan. Detta ur min synvinkel men vad som florerar innanför pannbenet på en tränare är en annan. 
Det blir en del överraskningar i laget vilket kommer höja många ögonbryn.
Ärlighet är inte alltid bäst.

Frågade ordförande om hur hans vibbar var inför kommande match. Svaret var enkelt utan några krusiduller. Vi är bättre som lag och dom har fått ett tungt avbräck genom en avstängning. Kommer vi bara upp i tempo vilket är ett måste från första minuten så vinner vi. Samma arbetsinsats som senast plus lite till så är han inte orolig. Inte utanför västen i alla fall, hur hög pulsen är innanför vet ingen.

Tagen på bar gärning!
Det andra oraklet Peter Rydasp gick det inte att få ut något ifrån. Helt plötsligt var han som bortblåst från terrassen. Snart trillade polletten ner, killarna skulle ju bjudas på korv med bröd. Förste provsmakare var inte sen i tanken utan försåg sig så han stod sig hela kvällen.

I skrivande stund är det 42 timmar till avspark och 44 tills vi har facit i hand. Tror på en seger med 3-1 samtidigt som Mjölby Södra spelar 2-2, så lätt är det att bli serieledare. För att jag skall bli sannspådd och lite rikare på min spelkupong krävs att den där härliga Bergaandan tas fram. Nu eller aldrig grabbar har ni chansen, ta den!

Inga kommentarer: