torsdag 18 april 2013

Favoritskap och Sir Alex Fergusson

 
Jag har kollat runt lite på hemsidor å sociala medier i såväl vårt län som Kronoberg å Blekinge och bilden är kristallklar. Överallt där division tre sydöstra debatteras så framstår IFK Berga som skyhöga favoriter till seriesegern. Lite otäckt egentligen. Det kan bli en tuff kvarnsten att ha runt halsen och det gäller att ledare å trupp "gillar läget" och stärks av omgivningens tankar. Då kan vi få en positiv hävstångseffekt. Visa en "ödmjuk stolthet och tro på det ni gör", då kan det bli riktig jäkla bra.
 
Den 6 mars skrev jag följande i bloggen:
Herrejävlar. Det ser ut att bli svettigt för tränarduon Gunnarsson & Gustafsson 2013 i Berga. Det kommer sannolikt (om nu inte den osannolika skadespiralen snurrar vidare) att krävas åtskilliga "kvartssamtal" där tränarduon pedagogisk, både ur ett föreningsperspektiv och ett spelarperspektiv ger sin syn kring hur startelvan formeras. Det är ruskigt många starka och jämngoda namn i årets trupp och det kommer bli slagsmål om förstauppställningsens blåvita tröjor nere på Bergavikens IP.
 
Budskapet är detsamma idag. Tror nog att vår tränarduo måste anamma den klassiska "Fergiekänslan" dvs likt Sir Alex Fergusson snurra runt lite i truppen - även om laget vinner - för att bidra till en tränings- och matchsituation där motivationen genomsyrar truppen. Läget är inte alldeles enkelt med en B-lagsserie som består av 5 (!) lag och som inte startar förrän den 7 maj. Här finns risk för energiläckage om situationen inte hanteras med både skicklighet och tur.
 
***
 
Kapten Jacobsson är skadad igen...
Kan inte annat än tycka synd om blårändernas lagkapten Tobias Jacobsson som fick stora delar av fjolåret förstört av en ljumskskada. För dryga veckan sedan såg han ruskigt stark ut och var Bergas bästa i sista träningsmatchen mot Kalmar AIK. I veckan innan premiären slog dock Tobias upp ena ljumsken och verkar bli borta under en längre tid. Vi håller tummarna. Kämpa Tobbe.
 
 
 
***
 
 
Än finns chansen. Ta den. IFK Bergas Guldfemma är fortfarande möjlig att teckna. Men tävlingsdörren stängs nu på lördag. Gå in på http://www.guldfemman.se/ifk-berga För en billig penning får du en rejäl dos spänning samtidigt som du stödjer IFK Berga. Genialt, helt enkelt.
 
***
 
På 6 minuter förlorade Värnamo Södra sin premiärmatch mot Myresjö. Mellan matchminut 21 till 27 släppte man in hela tre strutar å så var den premiären över. På lördag väntar IFK Berga på Gasten kl 15.30. Ska bli intressant att se hur blåränderna hanterar situationen. Hoppas vi får se stolta krigare i hemmapremiären. Krigare som krigar, men som också vågar tro på på sitt egna spel, sin passningsskicklighet och sitt bolltempo.
 
***
 
Tror att det blir ett spännande fotbollsår i regionen 2013. Både Berga och Lindsdal känns som toppaspiranter å Nybro känns som en dark horse. När det gäller flaggskeppen Kalmar FF och IFK Kalmar så är den stora frågan. Vem ska göra målen?
 
***
 
Nere på Bergaviks IP har Kalle Rosén börjat slipa räfsan. Gräsmattan ska vara i topptrim till nästa hemmamatch. Men som sagt, ta dig först ner till Gasten på lördag och ge killarna ditt stöd / BloggarBill

Inga kommentarer: