tisdag 9 april 2013

Spioner, Klackspark United å ett hjärta som brinner...


Ikväll är det mina sista rader på bloggen innan preimären drar igång till helgen. Broder Bull får förtroendet att skicka med några kloka ord på vägen (i och för sig svårt för honom...) på torsdagsbloggen. Vågar dock inte överlämna alla bokstäverna till honom utan här kommer lite reflektioner. Nu kör vi.
 
***
 
I helgens träningsmatch när IFK Berga dunkade dit Klubben med 7 - 1 fanns det åtskilliga spioner på Gasten. Här fanns företrädare från både Nybro och våra premiärmotståndare Älmeboda/Linneryd  med anteckningsblock å penna. Ryktet gjorde gällande att även några blekingarna tagit bilen upp för att få lite förhandsinformation. Hoppas de trivdes i hagelstormen.
 
***

Måndagens sportsidor i Barometern och Östran börjar nu bli stekheta. Fotbollsäsongen är igång och vad är bättre än en lingongrova, två knäcke och ett glas juice kryddat med blåränder i sportbilagan.
 
***
 
Känns onekligen som om våren är på G, även om man inte känner det när man sticker ut näsan utanför dörren. Suget efter Lokalfotbollens Bollkalle är dock djupt rotad och det är alltid lika inspirerande att grotta ner sig i favoritfotöljen men länets klubbar. Ser fram emot årgång 2013.

***
 
Vem faaaan ska göra målen i Kalmar FF 2013? Jag har ställt frågan förut och den kvarstår definitivt efter hemmapremiären?
 
***
 
Igår satte jag den. Guldfemman. Ett förbaskat trevligt koncept som jag hoppas fler hoppar på innan premiäromgången på lördag. Plocka ut de spelare i Berga som du tror drar in flest poäng enligt ett ganska enkelt regelsystem under säsongen. Skulle inte förvåna mig om lagen Klackspark BK och Klackspark United är med å fightas i toppen. Tror jag blir svårstoppad som vanligt.

***

Inte utan att det börjar kännas lite inför årets seriestart. Blåränderna har en ruskigt stark trupp på pappret och finns förhoppningsvis med i striden om seger ända fram i oktober. Men. Balansen. Det handlar mycket om att hitta rätt balans i spelarmaterialet. När 1 + 1 blir 3 å vi får synergieffekter där laget blir bättre än jaget, ja, då jävlar i min serietabell, då blir vi svårslagna.
 
***
 
Har personligen laddat upp med blårändernas sång vid inmarsch på Bergaviks IP...Oj,oj, oj vi är Bergabröder, lätta i steget och snygga efter seger...
.. hoppas att truppen laddat upp med den klassiska segersången, efter match. Den vill vi höra ofta i år.
 
***
 
Nordic Bet gör sin analys av division III sydöstra och tänkbara seriesegrare. Av oddsen kan man utläsa att följande sextett ska fightas om segern:
IFK Berga 2,70
Asarum 5,00
Lammhult 5,00
Växjö BK 6,00
Nybro, 6,50
Myresjö 6,50
 
***

Ett riktigt jävla gott "Lycka till, killar". Å kom ihåg; Det gäller att brinna för att vinna / BloggarBill

 

Inga kommentarer: