tisdag 23 april 2013

Kosläpp och 809 poäng



2 matcher och 6 poäng i öppningen av division tre sydöstra. Känns bra blåränder. Stabilt defensivt försvarsspel trots nervdaller sista 13 senast. Nu tar vi fotbollen till ytterligare en nivå i omgång tre. Lita på ert egna spel, passningsskicklighet och bolltempo är fortfarande budskapet. Men det kräver rörelse och ett kollektivt ansvarstagande. I defensiven är det bra, i offensiven finns det utvecklingspotential. 

 ***

Ikväll träning nere på Loverslunds gräsplan. De senaste åren har begreppet "Kosläppet" blivit en klassiker i lantbrukskretsar och för nyfikna asfaltsbarn. Jämförelsen är ganska slående när man släpper ut ett gäng fotbollskillar på grästräning nere i södra Möre socken. Rätt kul att se 22 spelare med 44 sprittande ben. Glädje helt enkelt. Tyvärr hann jag inte ner å se "Bergas kosläpp..."   

***

IFK Bergas Guldfemma har dragit igång. Nu börjar en kamp om poängen under hela 2013. Här hittar du resultaten http://www.guldfemman.se/ifk-berga/guldfemmor I topp efter omgång 1 hittar vi team Bergan Boys med en - hittills anonym - ägare som hittade helt rätt femma utifrån matchen mot Värnamo Södra senast. Mårten (kapten), Tjappe, Lagesson (matchens lirare), Tommy och Albin gav 809 poäng och en klar ledning. Snyggt jobbat coach BB. Fortsättning följer redan på lördag.

***

Här kommer ett litet odds i all välmening. I förra spelomgången satte jag Bergkvara AIF och Högsby som vinnare. Klockrent odds på 3.05 på Nordic Bet gav en hyfsad slant. Har tyvärr inga matcher eller odds i nuläget men skulle vilja påstå att en vinst för Lindsdal nästa omgång känns helrätt. Är ganska säker på att de gulsvarta kommer tillbaka på uppstuds och vinner mot fullpoängaren Ljungby. Kom ihåg var du såg tipset först.

***

Vill flagga för en av årets svåraste matcher i nästa omgång, blåränder. Asarum har hittills två oavgjorda men har enligt alla efterforskningar haft rejäl motvind i poängskörden (slog dessutom Lindsdal med 3 - 0 i en träningsmatch tidigare i år). Va på tårna från första till sista signal är ett jävligt gott råd. Då har vi poäng med oss hem i Silverstrands buss på lördag. Både helgen och veckan blir så mycket lättare för oss supporters då.

***

Kalmar FF:s ungdomliga touch charmar fotbollssverige. Massor av positiva vibrationer känns naturligtvis bra nere i Guldfågeln Arenas omklädningsrum. Min fråga kvarstår dock: Vem ska göra målen i Kalmar FF?

***

Grattis Man United till ligasegern å hatten av för min personliga favorit Michael Carrick.

***

 
 
Nu semifinal i Champions League. Nu dansar de stora elefanterna i fotbollseuropa. Tyskland mot Spanien i bägge matcherna. Gudagott / BloggarBill
 

Inga kommentarer: