torsdag 25 april 2013


Lika många svar som åsikter!

Man kan inte sluta fascineras över allas engagemang och kärlek till idrotten. I vårt fall då fotbollen och kanske framför allt IFK Berga. Åsikterna är många likaså går de åt olika håll ju fler som ventilerar dem. Jag tänker då på utnämnandet av matchens lirare, ett epitet som mångt och mycket kan vara missvisande eftersom det är en lagsport som vi bedömer ifrån. Matchen vanns ju av minst elva spelare som alla drog sitt strå till stacken. Sett till förra matchen mot Värnamo så var nog alla deltagare matchens lirare i alla fall när man frågat runt, knappt någon var inte nominerad.

Kul dock att en sån till synes liten detalj i det stora sammanhanget vållar sådan debatt men hur eller hur så är IFK Berga anno 2013 ett komplett lag. Det finns inte en plats i laget som inte kan ersättas med en ny kraft i det stora och starka spelarmaterialet  som båda G:son förfogar över. När väl gräset kommer och killarna släpps ut är jag övertygad om att champagne fotbollen kommer.




Idag var det fotodags nere på Bergavik och till Bergabloggens stora glädje kan vi ge våra läsare en exklusive förhandstitt. Saknas på årets bild gör tyvärr Tobias och Augustsson.








På lördag väntar så Asarum, ett lag som många på förhand satt upp ett varningens finger för. Trots en liten skral poängskörd så här inledningsvis är rapporterna tydliga. Laget har haft ett klart spelövertag i båda matcherna och missat många klara lägen. Oavgjort har varit klart missvisande. En tuff nöt för Berga att knäcka. Att matchen går på konstgräs är ingen nackdel för oss eftersom vi tränat och spelat hela våren på det underlaget. Dock krävs nog mer av var och en för att bussen skall vända hem med tre poäng.

Själv hoppar jag över denna matchen, 30 mil fram och åter lockar inte när Kalmar FF samtidigt spelar mot Åtvidaberg på GFA. Svikare? Ja en del kan tycka så men är man röd sedan barnsben så är det svårt att tvätta bort ränderna och någon gång får man bara välja. 

Att IFK Berga går en ljus framtid till mötes är väl inte så svårt att inse men samma sak tror jag att KFF gör. Satsar ungt och spelar en publikvänlig fotboll, fortsätter man att bygga på den inslagna vägen så kanske ett nytt 2008 står inför dörren. Smaka på tanken, KFF tar SM-guld och IFK Berga blir trea i Div. 1. Drömmar, nja säg inte det!

På tisdag är det Valborg. Årets snackis är, kommer chokladhjulet klara av konkurrensen mot mjukisdjuren i år igen. Tronskifte på gång? Du kommer väl till firandet!

Fyra dagar senare är det dags, gräspremiär på Bergavik mot Räppe. Något att verkligen se fram emot, terrassen är sedan länge slutsåld men platser på läktaren finns kvar.


Lycka till på lördag grabbar, följer er i mobilen!

Inga kommentarer: