söndag 28 april 2013

Pisk för blåränderna å flyg till Berlin


 
Snart premiär ner på Bergaviks IP, gott...
 
Igår rad 14 på Guldfågeln Arena. Konstigt nog tvärdog kreativiteten när Åtvidaberg fick en gubbe utvisad. Trots stort bollinnehav uteblir de heta chanserna och matchen slutar 0 - 0. En blixtrande handbollsreflex av Etrit räddar en poäng. Arajuri och Ismael bäst, även den unge brassen mattades och hade svårt att hitta djupledsinstick på tröga FF-fötter. Upprepar frågan för femte gången i år. Vem ska göra målen?
 
Nervös väntan på signaler nere ifrån Asarum under KFF:s match. Robert "Big Burger" Björklund uppdaterade dock kontinuerligt på sin Twitter. Tack för det Mr Burger även om det blev pisk för Berga mot ett starkt Asarum med 1 - 0. Hade suttit gott med en pinne i Blekingeland men nu är det bara att studsa tillbaka i gräspremiären hemma mot Räppe. Fy faan va gott att landa nere på Bergaviks IP fr o m nästa vecka. Nya matcher, nya möjligheter blåränder. Kalle har finputsat mattan.
***
 
Efter omgång tre i sydöstra trean är det inget lag som tagit tre raka. Nybro nollade serieledande Jämjö efter vinst med 4 - 1. Snart vankas derby.
 
***
 
IFK Bergas Guldfemma är en trevlig bekantskap. Har dock öppnat relativt svagt och är inte med å nosar i den absoluta toppen. Men som alltid, det räcker inte att leda ett 100-meterslopp i 99 meter å än har vi ju bara sprungit några ynka centimeter...
 
Plitade även ner en Guldfemma hos IFK Kalmars damer. Här föll flera pusselbitar på plats efter tjejernas bortakryss, 1 - 1 mot Älta IF. Fortsättning följer.
 
***
Ber om ursäkt för mitt oddsentips i veckan...var övertygad om att Lindsdalarna skulle straffa Ljungby, tyvärr "bara" 0 - 0 i den matchen.
 
***
 
Lycka till i Glödheta Glömminge, Quisten!
***
 
Gott att det blir flyg till Berlin från Calmare stad. Bundesliga är ju stekhet. En kall pilsner, en bratwurst och 90 min fotbollsexplosion. Svårslaget.
 
***
 
Valborg på Bergavik, en klassiker...
 
På tisdag är det Valborgsmässoafton. Som vanligt bjuder vi på en fantastiskt trevlig stämning nere vid Bergaviksbadet. Brasa, ållotteri, fiskdamm, mjukisdjur m m och sen min personliga favorit, chokladhjulet så klart. Det skojar man inte med. I år har hjuldragare PGponken lovat storvinster i parti och minut. Ta dig ner och köp en slang med senap, snacka fotboll med experterna, eller lyssna på körsång å vårtal. Kort sagt. Det finns något för alla / BloggarBill
 

Inga kommentarer: