söndag 14 april 2013

Vinst i seriepremiären !!!

Segersång i omklädningsrummet efter 2 - 0 mot Älmeboda / Linneryd i premiären...gott!

Igår hade blåränderna seriepremiär borta mot Älmeboda / Linneryd. En match som spelades på konstgräsplanen i Emmaboda. Hämtade upp BloggaBull ute vid Djurängen och svängde även runt å plockade upp Calle "premiärmittfältsskrällen" Holms kära mor söder om järnvägen. Sen bar det av i den vita Volvon mot Amigoland i Emmaboda socken. Hyggligt med tillresta bergasupportrar gav bra blåvita vibrationer redan från matchstart.

I dagens programblad kunde man läsa att Älmeboda / Linneryd har en ung spelartrupp (20,42 år närmare bestämt...hade gärna sett en decimal till för att få åldersstrukturen belyst korrekt :-) Vidare så "hyllade" man sympatiskt nog fjolårets hjälte i den brandgula Älmebodatröjan, Robert Björklund, som till i år dragit på sig den blåvita Bergadressen.

Första halvlek startade i ett högt tempo från bägge lagen där löpviljan och presspel stod i fokus. Det blev en frän halvlek med massor av frisparkar och givande å tagande i närkampsspelet. Lite för mycket långbollar och viss avsaknad av konstruktivt passningsspel som det brukar bli i premiärer. I den 18:e minuten kom dock ett mönsteranfall när Robin Karlsson lyfte en boll i djupled där Albin Karlsson först löpte diagonalt med backlinjen för att i rätt sekund vika av i djupet. Albin lyfter bollen över en utrusande målvakt och nickar så in premiärmålet på uppstuds. Vackert. Mycket vackert.

Albin och Mårten premiärmålade för IFK Berga
I matchminut 40 så växelspelar Robin och Tjappe där den senare tar skott och där Marcus Mårtensson sedan rakar in målvaktsreturen. 2 - 0. Berga hade här en mycket bra period i matchen och gick välförtjänt till halvtidsvila.

I den andra halvleken ser det ut som om blåränderna tappar lite i sin aggresivitet och löpvilja. Älmeboda får bollövertag utan att för den skull skapa särskilt många farligheter. En frispark i stolpen är nära att reslutera, men trycket mot Bergamålet uteblir och vi kan bokföra årets första trepoängare. Viktigt.

Sammantaget en gedigen premiärinsats rakt igenom. Bra inställning och bra att vi står upp i kampmomenten. Stor löpvilja av forwards och ett starkt huvudspel av Calle Holm var delingredienser i denna premiär. På det hela taget en klart godkänt insats av premiärelvan även om vi föll tillbaka lite oroväckande långt i banan i andra halvlek.

Ingen Bergaspelare som stack ut långt utöver de andra, men med mina färgade blåvita glasögon
levereras följande topp tre:
  • Joachim Lantz har inte bollen många sekunder under en match. Men hans positionsspel och förmåga att läsa av spelet är gudomligt. Felfri i 92 minuter.
  • Robin Karlsson är den som kan hålla i bollen de där extra sekunderna som gör att spelet "öppnar upp sig". Delaktig i bägge målen framåt och nära att bli målskytt i andra halvlek.
  • Albin Karlsson visar som alltid upp en stor löpvilja, både offensivt och defensivt. Kryddar dessutom dagens match med ett mycket vackert ledningsmål.

Det blev en ganska tuff premiär med massor av kampmoment...
När det gäller Älmeboda / Linneryd så måste jag säga att de såg ut att ha potential och kommer definitvt att göra livet surt för många lag i årets serie. Hade några unga spännande vingspelare, på framförallt vänsterkanten, som utmärkte sig i både första och andra halvlek.