tisdag 1 maj 2012


Tradition i idyll!

Efter en lång dags arbete blev det en snabb resa över bron, så här i efterhand kanske allt för snabb. Målet i sikte var ju Bergavik och Valborgsmässofirandet. 



Kan knappast tänka mig att det finns många platser som är vackrare än just Bergavik när kvällsskymningen sänker sig över ett spegelblankt Kalmarsund. De övriga 1500 barn och vuxna som hittat hit kan nog instämma. Som vanligt trångt vid alla lotteristånd och fiskdam men mest likt alla andra år vid chokladhjulet.

Man ställer sig gärna frågan varför det är just chokladhjulet som lockar mest. Lite av Bergaviks eget Casino lockar gammal som ung. Fyra grånade herrar med glimten i ögat gör allt för att hålla spänningen på topp trots svårigheter med matematiken. Rykten säger att dom detta år var tvungna att ta fram miniräknare när de skulle ge tillbaka växel, åldern tar ju ut sin rätt.

I korvlotteriet visade Lernå att han inte alltid behöver mikrofon för att nå ut med sina locktoner. Trängseln visade på en lyckad försäljnings strategi.

Fyra sköna damer i kiosken serverade kaffe , godis och korv. Hann även med att torka munnen på ett och annat barn.




Eldmästare Magnus gick nervöst runt och skvätte tändvätska till den milda grad så att han tillslut tände eld på räfsan som vi såväl behövde vid städningen. Brann gjorde det dock så det stod härliga till. Lågorna bildade en fin silhuett mot sundet och bron.

Kramar, skratt och barns lek runt fötterna på vuxna gav en mysig uppsluppen stämning.  Gamla vänner återses nya träffas i det stora folkhavet.
 Precis som ett Valborgsmässofirande skall vara vilket visade på vikten av det arbete IFK Berga gör för att uppehålla traditionen. IFK Berga är så mycket mer än bara fotboll!

Bloggen handlar ju dock i första hand om det som sker på gröna mattan så det går ju inte att undvika. I söndags hade U-laget seriepremiär mot SSG, ett åldersstiget motståndarlag men fysiskt och rutinerat. Förlust med 3-4 men, det mina vänner är ett viktigt men. De våra spelade stundtals riktigt bra fotboll och resultatet var långt ifrån rättvist. Tre klockrena ramträffar och två frilägen borde gett resultat men med hjälp av fru Fortuna och en inte allt för opartisk domare ( klart underkänd ) lyckades SSG hålla undan. Skall bli kul och följa U-laget i år, trots förlusten ser det riktigt bra ut.


Nu tar jag rast och vila och inväntar med spänning lördagens begivenhet, Smedby AIS. Är det nu vi kopplar greppet och ger dom en halvNelsson?


Inga kommentarer: