torsdag 9 maj 2013


BAKOM KULISSERNA .





Sju av nio möjliga poäng på fyra dagar. Det är facit för IFK Bergas senior fotboll i helgen som gick. Segern mot Räppe följdes upp med oavgjort för Utvecklingslaget och seger för Bilagan. Än en gång visade föreningen upp sin bredd och styrka.



Säker straff Kim!
I söndags spelade U-laget 1-1 mot Smedby på ett Tingvalla som var mer än lovligt långhårigt och knöligt. Spelet blev vad förutsättningarna tillät med passningar och bollkontroll som blev nästan omöjliga att bemästra. IFK Berga var dock piggast i första halvlek och försökte hitta en spelide som helt klart gick ut på att hålla boll med korta pass. Smedby satsade mer på sina snabba anfallare med långt spel på djupet och en hög press. Sett till chanser ett litet övertag för bortalaget som innan målet kom hade en hård träff i överliggaren. Målet kom via en straff som var lika säker som straffskytten Kim var. 0-1 i halvlek och den relativt stora publiken såg fram emot en underhållande andra halvlek.


Full koll på talangerna!
Spelet såg ut som första även i andra men Smedby var mer aggressiva och vann allt som ofta närkamperna. Kvitteringen kom på en boll i djupet som överraskade båda mittbackarna och friställde Smedbys anfallare. En elegant lyftning över Casper i målet och 1-1 var ett faktum. IFK Berga hade bara en riktig målchans medan hemmalaget skapade en handfull men trots att Berga drabbades av en utvisning i slutet så slutade matchen 1-1. Ett rättvist resultat där jag imponerades av Eric Ahl, en teknisk och trots ett större, tuffare motstånd inte visade någon respekt. En härlig lirare på gång. Erik G. slit över HELA planen ett stort plus samt Casper för sitt lugn. U-Laget imponerar i denna tuffa serie.

När tisdagen kom var det så dags för Bilagans första match, äntligen. Att IFK Berga skulle mönstra ett bra lag visste vi men glädjande nog kom Lindsdals IF med en mycket stark trupp. Det märktes att flera spelare inte spelat match på en månad. Detta till trots så tog IFK Berga kommandot omgående och rullade boll med ett bra passningsspel och löpningar. Ett förvånansvärt högt tempo som båda lagen bemästrade gav matchen ett helhets intryck av att vara en bra Div 4 Elit match.


23 År GRATTIS!
IFK Berga tog ledningen genom Felix Gunnarsson som fick se sitt skott studsa ett par gånger för att sedan hamna under målvakten och in i mål. Variationen i anfallsspelet gav lägen och när Björklund hittade ”Tjappe” med ett smörpass kom så 2-0 via en riktigt snygg chip. Grattis på 23-årsdagen ”Tjappe”.

Andra halvlek blev den första lik där det fanns chanser till att öka ut försprånget. Niklas hade ett rykande skott som målvakten gjorde en otrolig räddning på. Tempot fortsatt högt lika så kvalitén. Lindsdal hade en chans och på den kom reduceringen genom snabbe Christoffersson i övrigt skapade inte bortalaget mer än ett par halvbra lägen. Matchen slutade 2-1 vilket kanske var ett något mål för litet men klart rättvist resultat. Beröm till Björklund och ”Tjappe” där framme, Conde på mitten och till hela backlinjen som spelade lugnt och säker matchen igenom. Samtliga spelare skall vara nöjda med sina prestationer i en mycket bra så kallad reservlagsmatch. Tänk bara om vi hade haft seriepyramiden kvar!




På lördag är det match mot IFK Lammhult, tufft motstånd som lyser av självförtroende. Pass upp för Alen Dzanic och Viktor Stålberg två notoriska målskyttar. Däremot tror jag att motståndarna kan passa våra anfallare, varför? Har lite svårt att hålla tätt i de bakre leden.

 Lycka till grabbar, själv stannar jag hemma och går nattvakt och hjälper till i cupen på Bergavik.

Inga kommentarer: