tisdag 28 maj 2013

Framtiden är till för ungdomen, våga ge dem chansen!

Emil tillbaka och tog grepp om det!

Tisdag och mycket av den fotboll man sett och upplevt under gångna helgen har hunnit smälta in. En röd förlåt man kan också säga blå tråd skimrar vid horisonten. Alla tre lag som ligger mig varmt om hjärtat har en förväntansfull och framgångsrik framtid.

Äntligen såg man en skymt av det gamla och forna IFK Berga där vilja, hjärta och glädje lyste över den mörka himlen långt in i Smålands mörka skogar. Tillbaka var det varierade spelet och möjligheten till alla spelare till att använda sig av den egna uppfinningsförmågan. På något sätt släpptes alla tyglarna utan att för den delen gå ut över den grundläggande speliden. 

Våga, vilja, vinn ger glädje!
Låter nästan lyrisk och det är väl att ta i men ett stort steg framåt. Däremot lite frågande till coachningen.  Man leder med 2-0 och har matchen i ett mycket säkert grepp med 12 minuter kvar. Varför vågar man inte byta in fler spelare, låt så många som möjligt i dessa ypperliga lägen få chansen att testa och känna på. Med en så bred trupp som IFK Berga förfogar över så får man inte vara statisk utan våga.





Ungdomliga Kalmar FF
Om vi flyttar oss några steg uppåt så kan jag inte annat än imponeras av Kalmar FF. Inte i första hand för spelet som i sig är ganska ovant för att vara FF utan för den ungdomliga satsningen. En medelålder på 22 år i startelvan, finns inget lag just nu som slår detta i Allsvenskan. Som Laul skrev i Aftonbladet:

” Det finns två lag i Allsvenskan som vågar ta nya tag och lita på sina ungdomliga talanger, Kalmar FF och IFK Göteborg.”

”Tråkiga” Kalmar har fått in glädje och entusiasm i sin trupp vilket borde locka publik samtidigt som det ger resultat i tabellen. Hoppas att deras synsätt smittar av sig på andra lag. Jag har sagt det tidigare men det känns som att det går att säga igen. –Inte 2014 men 2015 kan det gå riktigt, riktigt bra som det gjorde 2008.

Vi syns på Anfield 25 januari 2014!
Det tredje laget då, jo givetvis Liverpool FC. Ett lag som så sakta byggs upp genomen nytt spelide som påminner mycket om det glada 70-talet. Spelförande där man vårdar bollen för att på så sätt ha med sig hela laget i anfall och försvar. Även här satsar man ungt vilket verkar vara en modell som allt mer kommer inom elitfotbollen. Tongångar hörs allt ljudligare på de brittiska öarna att man på något sätt måste värna om de inhemska spelarna annars går det ut över landslaget. Sent skall syndare vakna.


På lördag match igen, Myresjö hemma. Förvänta er en tuff och jämn match mot ett lag som nosar oss i hälarna. Låt oss fylla Bergavik och ge killarna det stöd som dem såväl har förtjänat.

Inga kommentarer: