torsdag 2 maj 2013

Gräsidrott och tysk fotbollspoesi


Gräsidrott. På lördag är det dags för blåränderna att beträda Bergaviks IP. På andra halvan står Räppe, ett lag som hittills i år endast lirat två matcher. Vinst mot Nybro med 2 -1 och förlust med samma siffror mot Myresjö. Det känns som om fotbollssäsongen drar igång på allvar.
 
I år har den långa vintern varit ohyggligt tuff mot grässtråna och Kalle Rosén & co har gått en tuff match för att få planen spelduglig. Vi hoppas på ytterligare sol och lite fler plusgrader för att få fart på tillväxten och lura snömöglet av banan.
 
Känns som vi inte riktigt hittat vår spelidé än. Massor av kvalitetsspelare 2013, men det gäller som alltid att få rätt balans och skapa synergieffekter kring spelidé och spelare.  
 
Budskapet är dock klockrent. När det inte rullar på räls så man jobba sig in i träningen, matchen och serien. På lördag kommer det vara ruskigt viktigt att ta kampen och uppträda tight som lag. De yttre förutsättningarna ändrar sig ganska dramatiskt när man går från tre "konstgräsmatcher" till en hederlig vårplan i sydöstra Svedala. Med nogsamhet och fokus går det dock att få till ett hyggligt passningsspel och är truppen bara på tå så finns alla möjligheter att inkassera årets första trea på Bergaviks IP. Matchstart klockan 14.00.

***

Tyskland regerar. Bayern München och Dortmund i final, Champions League. Måste säga att jag imponeras av den tyska fotbollsmaskinen som på senare år även utvecklat sitt spel på så sätt att man klarar av att utföra en "sydeuropeisk teknisk fotboll" med sedvanlig tysk kraft och tysk tempo. Imponerande är bara förnamnet. 

***

Veckans odds är en riktig luring. Älmeboda ger imorgon fredag 3.40 borta mot Jämjö. Helt klart spelvärt med en liten peng...

***

Tävlingen Guldfemman rusar vidare omgång för omgång. Har lirat guldfemmor i båda IFK-lagen i Kalmar (damer som herrar). Såg IFK Kalmars damer i derbyt mot Öster och här plockade jag in en hel drös med värdefulla poäng. Nosar på toppen.

Efter helgens drabbning på Bergavik hoppas å tror jag på samma utveckling. Nu kör vi blåränder / BloggarBill

 

 

 

Inga kommentarer: