torsdag 16 maj 2013

Utveckling Elit & Derbydags

Bergas bilaga fick pisk mot Bergkvara med 1 - 0...


Igår onsdag styrde jag den vita Volvon mot Bergkvara och Hagaborg. Bilagan mötte hemmapojkarna i Utveckling Elit. Inledningsvis en skön fotbollskväll med knallblå himmel och en hyggligt värmande kvällssol. Tyvärr höll inte planen samma kvalite utan bollen for som en "guttaperkakula" på den gropiga gräsmattan. Svårspelat helt enkelt.

Första halvlek godkänd där blåränderna borde lett i halvtid, men tyvärr tvärdog flertalet av intentionerna i halvlek nummer två, då ett vilt fightande och löpvilligt hemmagäng tog över matchbilden. En frispark från 30 meter avgjorde tillställningen och 1 - 0 stod sig matchen ut. Bergkvara kostade även på sig att missa en straff och bergaboysen fick åka tomhänta från Möreland.

Med mina blåvita glasögon delas följande topp tre ut:
  • Robert Conde inledde lite tveksamt men var den som visade vilja och fighterinställning i 90 minuter. En fantastisk lagspelare som alltid visar hjärta och klokskap.
  • Mathias Lindberg och Erik Åkerlind delar på tvåan. Duktiga defensivt där Lindberg även deltar med bra passningsspel och offensiva utflykter.
  • Haris Alic var en trevlig bekantskap. Kanske bäst på banan i första halvlek, med fin blick, bra passningsfot och listig spelförståelse. Mattades rejält i andra halvlek men spännande profil.

***

I helgen derby. Blåränderna möter Nybro på Bergaviks IP på lördag klockan 15.00. Föreningens sponsorer bjuder på inträdet så det är GRATIS inträde till derbyt. För oss smålänningar är det naturligtvis mumma och det möjliggör att du kan ta med dig några guldtior till halva-potten-lotten. 

Svårt att sia om matchbilden i derbyt men det mesta tyder på en tuff och tight fight på en inte helt optimal matta. Mentalt tror jag det handlar om att inrikta sig på att vinna närkamper å andrabollar för att skapa tryck i matchen. Vill se löpvilja. Säger det igen, vill se löpvilja.

Billy Lansdowne Junior och Juan Gomez (skadad ?) tillbaka på fjolårets hemmaplan. Välkommen tillbaka killar.

Hoppas på dryga 400 fotbollsintresserade i publiken och en trevlig tillställning. Ta dig ner till Kalmarsund på lördagseftermiddagen å stötta våra blåvita hjältar. Som sagt, derbydags / BloggarBill

Inga kommentarer: