tisdag 21 maj 2013

"Bollen spelades för sent"

Bilagan vann med 4 - 0 mot Nybro. Målskyttar Calle, Björklund och så Tjappe två...
Idag rullade den vita Volvon till Nybro. Bilagan mötte de rödvitrandiga hemmasönerna i Utveckling Elit på  Åkrahälls konstgräs. Pang, pang, pang. 3 - 0 till blåränderna redan efter 9 minuter. Målskyttar i tur och ordning; Tjappe, Björklund, Tjappe.

Bergaboysen hade en stark uppställning idag som spelade riktigt trevlig fotboll i första halvlek. Finfina intentioner med bra rörelse och bra passningsspel, där mittfältet hela tiden "ville ha boll" och fick så. Laget visade gång på gång upp att man vågade lira upp på markerad spelare eftersom mottagaren hela tiden hade blåvita alternativ att passa. Nybro sattes under hård press och hade stora bekymmer i sin uppspelsfas. Innan domaren blåste för halvtid hade Calle Holm rullat in 4 - 0 ensam med målvakten.
Bergabänken kollar matchen, förutom PG linslus...

I andra halvlek sjönk spelkvaliten ganska mycket och det fina "klappklappspelet" från första 45 syntes bara sporadiskt. Inte samma löpvilja och lite hafsigare passningsspel bidrog till att Nybro fick mer bollinnehav, utan att egentligen skapa någonting förrän sista 10, då de hade ett par halvchanser.

Slutsignal och 4 - 0 till Berga. En riktigt stark första halvlek grundlade segern och det var roligt att se spelglädjen, kombinationerna och snacket på plan.

Från mina blåvita glasögon levereras följande topp tre:

• Simon "Tjappe" Gustafsson målade vid två tillfällen å var stark i kroppen och svårfångad med sin speed och sina tempolöpningar. I andra halvlek hade han en soloföreställning som var värd hela entrepengen.
  • Mittbacksparet Ludvig Olsson och Erik Åkerlind spelade felfritt de första 80 minuterna och släppte inte en rödvit tröja in i eget straffområde. "Åke" briljerade med sina "bläckfiskefötter" och starka huvudspel.
  • Bäst på plan i första halvlek var en mycket spelsugen Robert "Big Burger" Björklund. Med fin teknik, bra speluppfattning och känsliga fötter fick han rotation i passningsspelet. Mattades något i andra, men ser ut att vara ordentligt på G. Bra snack!

På tal om snack. Dagens kommentar fällde nog Calle Holm när han blev avblåst för offside. Polare BloggarBull gormade åt Holmen att han stod och sov, varpå Calle reptilsnabbt konstaterade: