tisdag 14 maj 2013


Liv och rörelse runt Bergavik med en gnutta kaos!



Som Bill skrev i förra inlägget så var Bergavik fullt av liv och fotboll i dagarna tre förra veckan. För andra året i rad anordnades en cup för nästa generations fotbollspelare.  Hur många av dessa lirare kommer finnas med i statistiken i kommande allsvenska eller Superettan. Ja framtiden får utvisa.

Cupen i sig var en fest från början till slut, inte bara fotbollen var en fröjd utan begivenheterna tunt i kring. Många kladdiga ansikten med munnar fulla av grillad kyckling. Föräldrar som livligt hejade fram sina telningar till stordåd. Alla trivdes i gemenskapen oavsett om laget vann eller förlorade för det viktigaste var den totala upplevelsen.


Slutsegrarna Trelleborg fick till slut ta emot segerpokalen av Ordförande Mårtensson och seniorlagets lagkapten Patrik Rydasp. Just ordförande hade en dust med sig själv med att hålla reda på vinnare, tider och var någon stans prisutdelningen skulle vara. Än värre blev det när hans personliga assistent lämnade honom i sticket för att gå till nästa fest på Guldfågeln Arena. Dock redde han ut det med bravur.


  • I övrigt en stor eloge till alla som varit delaktiga i arrangemanget, vilket jobb och PR för IFK Berga. Ni är guld värda, ha en fin fest på fredag. PG krya på dig!


Med bravur kan man dock inte berömma dem ansvariga i Kalmar kommun som varit verksamma i planeringen av vår nya parkering. Totalt kaos och haveri! Omöjligt att ta sig fram, för att inte tala om infarten som vore mer lämpad som en gångstig i Stadsparken. Tänk om!



I morgon är det så dags för bilagan igen, match mot Bergkvara borta 19.00. Hoppas på en lika bra och underhållande match som senast mot Lindsdals IF. Efter sett Färjestaden, Åryd, Ängö och Hovshaga är jag övertygad om att IFK Bergas B-lag skulle hamna topp tre i div. 4 Elit, så bra är ni. Synd att inte seriepyramiden återuppstod.

På lördag väntar Nybro på Bergavik, revansch varning. Killarna gör nog sitt nu är det upp till oss övriga att se till att det blir en hejdundrande fest. Allt under fyra hundra åskådare är en besvikelse så säg till nära och kära. Det är dags att fylla Bergavik!

Kan inte undgå att nämna Kalmar FF. Något stort verkar vara på gång, alla dessa unga spelare är en fröjd att se. Påminner mycket om 2007-2008 så varför inte ett nytt guldklirr 2014.

Till sist en kommentar till ett inlägg från en idrottspsykolog som nyligen fördömde fotbollens så kallade elitsatsning. Hans påstående om att Sverige tappar mark eftersom man satsar alldeles för mycket på spets i stället för bredd. Vore tacksamt om han kunde precisera vad elitsatsning är enligt honom själv. Som jag ser det så är det viktigaste för var och en får spela på jämnbördig nivå oavsett ålder. Dom som just nu är steget före skall spela på en högre och tuffare nivå medan dom andra står på tillväxt. Glädjen i spelet och tillhörigheten finns ju kvar. Detta är inte Elitsatsning utan nivåanpassad satsning med bredden som grund. Millimeter rättvisa gynnar ingen part utan blir till slut en kollektiv kollaps.

Ancelotti och Zlatan i City till hösten?

Inga kommentarer: