söndag 5 maj 2013


Nöjd, tja kanske kanske inte!


Till att börja med så konstaterar jag att det var en otroligt viktig seger igår, en seger som nog betydde mer än vad många tror. En slit och grismatch där skönheten fick vika undan men odjuret klev fram med en frenesi och kämpaglöd. IFK Berga visade att man även står pall att spela i en serie där närkampspelet är tuffare och ibland brutalare till skillnad mot förra året där det gavs större utlopp för skönlir. I går brottades Räppe ner med tempo, styrka och framför allt vilja vilket gjorde att bortalaget sedermera gick på knäna.



 Skön seger där det för mig fanns tre riktigt stora utropstecken.

  • Johannes Lagesson som blev utsedd till matchens lirare. Otroligt stark på huvudet och mycket bra i det offensiva spelet med sin spelförståelse och löpstyrka. Kanske aktuell på en annan position där kraften får större utlopp.
  • Albin Carlsson, jag säger det bara finns det en bättre högerytter i serien? Löpstyrkan vet vi sedan gammalt men vilken förmåga grabben har att alltid vara spelbar.
  • Johan Augustsson, har en bit kvar konditionsmässigt men låg ju bakom det mesta i anfallsväg. Saknades bara det där lilla extra för att äntligen få känna nätrassel. Kommer bli en mycket viktig targetplayer i det offensiva spelet.


Alla i laget gör en bra insats och får högt betyg men vi måste vara klart medveten om att det finns brister som kommer bli bättre och göra laget till ett division 2 gäng. Mittfältet hade även i denna match problem, hade svårt att komma in i matchen. Är kanske inte så lätt när det mesta av spelet bedrivs via långa bollar över inre mittfältet. Blev dock bättre när ”Tjappe” kom in och ökade tempot med sin speed vilket även fick igång övriga på mitten.

Försvaret är säkert, visst gick man bort sig vid 0-1 målet men där var vinden en bidragande orsak. Annars var Jens och Joachim klockrena och ”Släggan” börjar allt mer känna sig bekväm i sin ytterbackplats.

Som Ordförande Mårtensson skrev i Bergabladet så får vi aldrig sätta oss ner och vara nöjda utan alltid sträva efter att bli bättre. IFK Berga kommer aldrig bli ett spelande lag i nivå som Barca men vi har tallang och kunskap för att komma en bra bit på vägen. Fotboll är en fysisk sport men det innebär inte att man i mellan varven kan ge utrymme för elegans och teknik. Nöjd med segern skall vi vara men vissa moment i spelet kan man önska sig mer av. Uppspelen från försvaret har sällan rätt adress utan hamnar lite hur som haver. Passningsspelet är en del som vi vet kan bli bättre men också att hålla i bollen mer och vara det spelande laget. Precis som Joachim skrek i andra halvlek:
-     
  -Håll i bollen, vi måste inte hela tiden gå på snabba avslut för lägena kommer om vi spelar oss fram till dem.




Hur eller hur så kan man inte vara annat än nöjd med insatsen där inställningen var av avgörande betydelse. En blick på tabellen ger en ju lite rysningar. Etta, nu släpper vi inte den grabbar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som du skrev för ett tag sen, synen på match kan verkligen vara olika. Jag hade verkligen inte denna syn på matchen. Håller med om Lagesson, tokdominant. Men den lagdel som verkligen har problem så är det backlinjen. Räppe kom till avslut gång på gång första halvtimme för att backlinjen inte vågade kliva tillsammans med övriga lagdelar.

Anonym sa...

Kan hålla med dig om man ser till första halvlek men tyckte att de blev bättre i andra. I grund och botten kan det nog bero på att man envisas med att slå långa bollar i stället för att spela sig igenom laget. Gör man det sist nämnda så blir det naturligt att hela laget kliver upp.
BloggarBull