söndag 25 augusti 2013

80 års firande med fest och match.

IFK Berga firar i år 80 år vilket har firats i dagarna i helgen. På fredagskvällen var det stor familjefest på Bergavik med god mat och fin underhållning. Hela 105 medlemmar i blandade åldrar hade nappat på inbjudan och stämningen var hög.  Trots det för dagen lilla tältet så var det högt till tak.





Aktiviteter som tipspromenad för de mindre och musik quitz för alla skapade både en bra stämning som hög tävlings instinkt. Den som vanligt segervisse PG la innan resultatet var tillkänna givet beslag på första platsen. Tillsammans med sin andra trogna kompanjon gamle Rydasp föll dom in i segersången som ganska snart övergick i moll. Ordförande var övertygad om att han hade ett rätt när han tyckte sig höra ”Anslagstavlan”,

Mörkret föll och myggen blev allt fler, sakta vände deltagarna näsan hemåt. Nöjda med tillställningen och fulla magar.

Lördagen hade knappt börjat gry innan det var fullt med aktiviteter på Bergavik. P 04 spelade match mot Linsdal, Tiger-Max delade ut ballonger, GB bjöd på glass och alla barn som ville fick träna med A-Lags killar. Allt flöt på innan så äntligen seniorerna för IFK Berga och Moheda IF äntrade planen.






Det verkade som IFK Berga var tyngda av dagens allvar med tanke på minerna vid inmarschen. Kanske var det just det som gjorde matchen till vad det blev, för mycket allvar och för lite glädje inne i huvudet. Låt oss inte föregå utan ta det från början.

 De första tio minuterna var mycket bra från hemmalagets sida. Hög press, tuffa närkamper och snabba spelvändningar. Ju längre halvleken led ju mer jämnade spelet ut sig. Halvleken var näst intill kliniskt fri från målchanser, kunde bara se var sin riktigt bra i övrigt bara halvchanser. IFK Bergas bästa kom efter tjugo minuter när en frispelad Marcus Mårtensson nästan lyckades med att runda målvakten men hindrades i sista stund. Moheda hade en högre passningsfrekvens och såg på det sättet farligare ut. IFK Berga i sin tur slarvade mycket i uppspelen som allt som ofta hamnade hos motståndarna.

Förväntningarna om ett mer skärpt hemmalag i andra var stora i andra halvlek. Dessa grusades ganska snart och felpassen eliminerade alla möjligheter till spelvändningar. Mohedas bättre passningsspel gav dem ett mindre övertag utan för den delen skapa några större farligheter. Vid ett tillfälle fick dock många hjärtat i halsgropen men Moheda spelaren som var soparen lyckades nicka över. När tjugo minuter återstod kom Björklund in och den för dagen anfalls placerade Lagesson tog ett steg ner. Mycket lyckat drag som gav Berga ett övertag samtidigt som Patrik kom högre upp på kanten. Just sistnämnde hade ett gyllene tillfälle att bärga hem tre poäng. Fri men fick till alls besvikelse se bollen ta i ribban. IFK Berga hade ett par kvartschanser i slutet på fasta men resultatet stod sig matchen ut.

Rättvist i en för publiken inte allt för underhållande match men jämnheten mellan lagen gör tillställningen ganska tillknäppt.  Till matchens lirare i hemmalaget utsågs Lagesson och kan väl till viss del hålla med när det gäller energin men i övrigt måste det varit svårt att kora någon. Ingen gör någon bra match men heller ingen som faller utanför ramarna.

Båda lagen hade sin styrka i backlinjerna, IFK Bergas var säker men hade för stor felprocent i uppspelen. Framåt var det för dagen ganska uddlöst. Hemmalaget är lite för räddhågset att hålla i bollen och göra något eget. Oron har på något sätt tagit över tallangen och glädjen.

Besvikna miner gick av den fina planen men sett till övriga matcher i serien så gick dom förutom Asarum vår väg. Avståndet till de under oss är det samma och upp till Asarum har vi fortfarande häng. Glöm sedan inte att gästerna Moheda IF är tunga och svåra att möta. Det är ett riktigt bra lag som kommer vara med där uppe när vi gör avslut i höst.


En av spelarna sa när han gick in i omklädningsrummet ” Vi är väl inte bättre än så här”. Jo då det är ni och det kommer lossna, när det väl gör det så är det bara tre poäng upp.

Inga kommentarer: