torsdag 22 augusti 2013

En pigg och välmående 80-åring...

...å då menar jag inte ordförande Michael Mårtensson, utan föreningen i våra hjärtan, IFK Berga

I år fyller IFK Berga 80 år. Jag fick några ord med ordförande Mårtensson nere på ett sommarskönt Bergavikens IP i kväll.

Hur ser jubileumsfirandet ut 2013?
- Vi smyger igång firandet redan imorgon fredag med en grillfest för föreningens medlemmar. Vi räknar med kanonväder och god tillströmning av ledare, föräldrar och bergaboys i alla åldrar.
Jubileumsförberedelser nere på Bergaviks IP...

- På lördag har vi familjedag nere på Bergaviks IP med massor av aktiviteter. Vi har haft en "80-års kommitte" som håller ihop bergatrådarna och på schemat står bl a matchspel mellan Bergas 04:or och Lindsdals 04:or, A-laget har seriematch mot Moheda kl 14.00 å under hela eftermiddagen finns det möjlighet till hoppborg, fiskdamm, godishjul,glass m m. För de lite äldre finns det möjlighet att spana in de senaste Volvomodellerna, kolla in förarsätet i kommunens brandbil (!) och smaka av födelsedagstårtan.


- Jag räknar med fullt drag mellan kl 12.00 - 16.00

- Den 9 november kör vi en kombinerad 80-årsbankett och årsfest. Det kommer att bli klackarna i taket, det lovar jag.


Något annat på G för att uppmärksamma jubilaren?
- Claes Lindberg håller på med ett spännande projekt, en jubileumsbok kring Bergas verksamhet mellan åren 1933 och 2013. Tyvärr försvann en hel del av vårt gamla Bergamaterial när klubbhuset brann ner 1990. Vi har dock fått tag i en hel del gamla foton, föreningshistorik och klassiska serietabeller genom vänliga blåvita själar ute i vårt avlånga land. Det ska bli riktig kul att få se slutprodukten i höst.


Hur ser du på dagens IFK Berga?
- Jag skulle vilja säga att vi är en pigg och välmående 80-åring. Vi är nästan 500 medlemmar och vi har en starkare verksamhet än någonsin tidigare. A-laget finns med i toppen på division tre och ungdomssidan utvecklas hela tiden av fantastiska ledare som brinner för fotboll och föreningsliv.

- Vår stora utmaning framöver blir att ta hand om alla talanger samtidigt som vi har en ambition att kliva uppåt i seriesystemet.

- Ekonomin är naturligtvis en viktig faktor och även om den är i balans idag så kostar det stora summor att växa både på bredden med ungdomsverksamheten och på toppen med seniortruppen. Våra sponsorer är ohyggligt viktiga för vår verksamhet och jag hoppas på fler intressenter till 2014 som ser vilken bra ungdomsverksamhet vi har och som lockas av A-lagets framgångar.

- Man kan säga att vi följer vår vision och handlingsplan, Den blå tråden, helt enkelt. Jag ser verkligen med tillförsikt på framtiden.


Stämmer det att du själv har jubileum i år?
- Haha, ja det stämmer kan man väl säga. Jag gör mitt 10:e år som ordförande 2013. Det är glädjen av att vara en i gänget i föreningslivet som driver mig. Å sen vill man ju hela tiden att det ska bli lite bättre...

*****

Tränare Gson håller taktiksnack inför helgens hemmamatch mot Moheda...vi vill se stolta bergatröjor, blåränder 

Sätt ett kryss i almenackan nu på lördag kl 14.00. Blåränderna möter ett svårslaget Moheda på hemmagräs. Har sett lite oroväckande tunt ut på veckans träningar och det gäller att kraftsamla i 90 minuter plus tilläggstid. Ge er själva den helgpresenten killar / BloggarBill

 

Inga kommentarer: