söndag 4 augusti 2013

Nära skjuter ingen hare...

Matchtavlan pekade på 2 - 0 för bortalaget efter första 45. Trots ett massivt spelövertag
orkade blåränderna "bara" nå oavgjort...
10 minuter innan IFK Bergas matchstart idag började det viskas på altanen... Nybro ledde borta och vinner till slut mot serieledande Asarum med 3 - 2 och ett gyllene läge uppstår onekligen på Bergaviks IP...

I tropisk hetta och minimal eftermiddagsbris drar sedan blåränderna igång mot jumbon Rydaholm. En match som slutar 2 - 2 efter att Berga legat under med 2 - 0 i paus.

Vi tar det från början. Inledningen var böljande å redan efter knappa 12 minuter hittar bortlaget rätt med ett skott från straffområdeslinjen som borrar sig in vid ena stolpen. Resterande 78 minuter är en jakt från hemmalagets sida på mål.

Men. Rydaholm petar även in 2 - 0 efter lite virrigt uppträdande i backlinjen. Därefter följer en kanonad av hemmalaget där Johan Augustsson minst har 4 - 5 riktigt vassa lägen utan att sätta pricken över i:et, närmast ett skott i stolpen. Tjappe har ett friläge och även Släggan och Björklund har möjligheter att måla. Kändes onekligen som att vi saknade avstängde målfabrikör Mårtensson denna afton, då chanserna radade upp sig som ett pärlband utan att någon kunde ta kvittens på en blåvit målgest.

Berga startade andra halvlek i ett mäktigt tempo och redan efter 5 minuter rullade Augustsson in reduceringen 1 - 2.

Sen gick det troll i matchen. Berga hade boll, men istället för att "bygga upp anfallen", som man trots allt gjort bra i första  halvlek, så blev det allt mer kamp, mer forcerande och en klocka som tickade fort när bortalaget drog ner på tempot maximalt vid insparkar, frisparkar och inkast.

Det blev en jävligt jobbig andra halvlek för oss supporters och trots att Augustsson styrde in 2 - 2 med huvudet så kändes det snöpligt att inte knipa en trepoängare mot jumbogänget, när vi trots allt skapade så pass många lägen.

Tyvärr lyckades vi inte knyta ihop det gyllene läge som uppstod, men samtidigt tog vi trots allt in en poäng på Asarum. Gladast denna omgång är sannolikt  Myresjö, som nu endast är två pinnar bakom Asarum och Berga. En tuff höst väntar.

*****

Tack Nybro IF. Ni är värda en kokt slang med stark senap efter vinsten i Asarum. Ta ett snack med Gomez å Billy jr så fixar jag det nästa gång ni kommer ner till Bergavik...

*****

Kalmar FF fortsätter att plocka värdefulla poäng i allsvenskan, trots ett offensivt spel där det saknas just det, allsvenska anfallare.

******
Svartgula Lindsdal fick surt nog ingen poäng med sig hem i bagaget efter sent mål i topptvåan.

*****

IFK Kalmar har det blixtetufft i damernas elitetta efter ny förlust borta mot Djurgården, 4 - 1. Min anfallare i Guldfemman, Camilla Näslund, hittade dock målet igen. Bra.