söndag 18 augusti 2013

Den lilla gröna appknappen


Tänk att en liten grön appknapp kan skapa sån ohygglig spänning och intresse. Idag var jag på Guldfågeln Arena och såg David Elm "debutera" för Kalmar FF. Pisk 4 - 1 mot Malmö.
 
Mitt fokus låg dock på Lokalbollens lilla glädjespridare i telefonen. Här ploppar målen upp i parti och minut och du har buskoll på fotbollsresultaten i regionen. Förbaskat trevligt med liveuppdateringar men säkert vanebildande.

Tyvärr gav den lilla gröna appen ifrån sig negativa signaler. Två noll i paus borta för blåränderna mot Myresjö gjorde inte Bergaklanen på läktaren muntrare. Vis av erfarenhet gav vi dock inte upp hoppet utan pillade var å varannan minut för att få nya - och med Bergaögon - trevligare resultat. Den lilla gröna manicken var dock inte på blåvitt humör denna afton och bergaboysen inkasserade höstens första förlust med 2 - 0. En tuff höst väntar.

*****

Tillbaka till Guldfågeln. Di ljusblå spelarna i Malmö FF lirade faktiskt skjortan av FF denna kväll. Det var klasskillnad i fotbollskunskap och teknisk utförande. Blev mäkta imponerad av den bollskicklighet som Skånelaget presterade. Det luktar guld, Malmö FF.

Hemvändande Elm förde en ganska anonym tillvaro i ett kringskuret och avklätt KFF.

*****

Tyckte synd om IFK Kalmars damer igår. 0 - 0 hemma på Gröndals IP mot QBIK. De var definitivt förtjänta av tre pinnar. Laget saknar dock lite spetskompetens å även om bägge de amerikanska lånen ser riktigt bra ut så hade man önskat en värvning av en naturlig anfallare. Nu ser det tufft ut även om det fortfarande är en hel drös poäng att kämpa om. Kriga IFK

*****

Division två södra med länslagen Oskarshamn och Lindsdal är löjligt jämn. Det skiljer 7 poäng mellan nuvarande serieledande Oskarshamn och nian Kvarnby...Slagläge Lindsdal.
 
På onsdag ska det bli kul å se när pojkarna från Kalmars norra stadsdelar möter pojkarna från Strömvallen i Gefle. Två konstgräslag möts på bästa sändningstid ute i förorten. Inte omöjligt att Lindsdal skräller. Eller?

*****
 
Engelska ligan har dragit igång. Yes.
 
*****

Tack igen Kalmar. Vilken fantastisk sommarstad vi är. Stolt.

*****

På fredag inleder IFK Berga sitt 80-års jubileum. Stort. Vi hoppas på att få fortsätta festen senare i höst. Nu laddar vi om blåränder / BloggarBill. 

Inga kommentarer: