söndag 11 augusti 2013

Seger med besk eftersmak!

Ett otroligt högt tempo i så väl passningar och löpningen, ja där har ni nyckeln till gårdagens seger mot Växjö BK. En mycket välspelad match från båda lägren som gav publiken valuta för entré biljetten

Det behövdes bara 25 sekunder för ”Mårten” att noteras i målprotokollet, ett förmodligen svårslaget rekord. De första tjugo minuterna var nog de bästa jag sett IFK Berga offensivt. Inte bara att man skapade chanser utan på sättet man gjorde det. Alla delar och spelare var delaktiga och gästerna hade fullt upp att freda sig. Efter 2-0 av Albin kom så Berga spelet av sig ett tag och Växjö fick mer att säga till om. Gästerna har ett spel som till vissa delar påminner om hemmalaget vilket gjorde matchen mycket sevärd.  Ett par reducerings chanser fanns men lika väl kunde IFK Berga gjort ett par mål till innan paus.

Andra halvlek hade knappt hunnit startat innan Patrik efter misstag i borta försvaret kunde punktera matchen. Andra halvlek blev sämre i kvalitet men visade att IFK Berga har förmågan att stänga en match utan att för ta sig. Målchanser fanns åt båda håll men resultatet stod sig ut.

Som jag tidigare sa en mycket underhållande match mellan två bra lag. Flera i IFK Berga gör en kanon match, Robin mycket riktigt utsedd till matchens lirare. Patrik och ”Tjappes” andra halvlek var lysande och Albin matchen igenom.

Ett måste är också att nämna dagens matchledare, Sebastian Lagrell. Lysande i sitt agerande, fler av den kalibern.

Eftersom Asarum tappade poäng borta mot Lammhult är Berga nya serieledare med två poängs marginal. Två viktiga poäng när det drar ihop sig fram mot höstkanten.

Killarna gör sitt men i övrigt finns det en del frågetecken som ger lite besk eftersmak. Ledning med 3-0 efter 47 minuter men inga intentioner till att utnyttja den så kallade breda truppen eller är det bara på pappret den är bred? Två byten i slutskedet av tre möjliga var av en när det återstår fem minuter ger en konstig bild när man vet att alla som idag satt på bänken mycket väl skulle kunna ta en plats på planen. Så vad är då kriterierna för att få spela? Hur ofta man tränar, kapacitet eller fysisk kondition? Knappast något av dessa om man ser till gårdagen, så vad som krävs kan man bara sia om. Många röster runt Bergaviks fina plan igår förespråkade rotation om man vill ha truppen intakt annars riskerar man stor åderlåtning när vintermörkret sänker sig.

Har sagt det tidigare och säger det igen, ge killarna en chans till spel. Om det inte kan ske inom IFK Bergas väggar låna ut dem så att de får speltid. På fem dagar kan dem återvända så vad är problemet?

Det duggar tätt i matcher, redan på onsdag är det dags igen. Jämjö borta, Bill tar uppladdningen på tisdag.