tisdag 20 augusti 2013

Att jaga eller bli jagad, thats the question.

Toppen i Div. 3 Sydöstra skiftar mellan var omgång som spelas. Denna helgen var det Asarums tur att dra det längsta strået.

 Genast ställer man sig den frågan, vilket är bäst. Att vara jagad eller jaga? Leda serien har ju sina fördelar eftersom det alltid finns en chans att skapa sig en vinnande lucka men samtidigt är pressen hård när motståndarna flåsar i nacken.

Jaga har också sin fördel, man har allt att vinna inget att förlora. Motivationen höjs och en inre kraft plockas fram samtidigt som man också vet att det finns inget utrymme till misstag

Slutsatsen är nog att så hård som denna serie är så kommer det inte avgöras förrän i sista omgången. Just nu har vi fokus på oss och Asarum men ett varningens tecken måste höjas för Myresjö och framför allt för Nybro IF. Nybro ett lag som många kapade från toppstriden ganska tidigt har nu ätit sig allt närmare toppen, hur långt kommer det räcka?



Senaste förlusten och även matchen dess för innan mot Jämjö tyder på att Blåränderna är nere i en lite svacka. Det är nu som moralen och andan skall plockas fram. Det är ju detta som är litet av vårt signum. Moheda nu på lördag, dags för en trepoängare och en vändning. Jag är full av tillförsikt och är övertygad om att killarna fixar det. Vid håller vad jag tidigare har sagt, IFK Berga förfogar över den bästa truppen och kommer till slut vinna serien.




Det är få förunnat att få bära denna!
Med stolthet!
Så var det då äntligen dags i helgen som gick. Premie Liege startade igen, efterlängtat som tusan. Det blev en ända lång Maraton framför TV:n. Tre matcher på lördagen och två söndag. Laget med kultur och hjärta slog Stoke, Arsenal floppade ordentligt. Chelsea, Man.United och City imponerade. Det lutar åt en jämnare toppstrid i år och ett makalöst fotbollsår på Brittiska öarna.

Avigsidan med internationell fotboll är ju penga hysterin. 400-800 miljoner per spelare är ju bara löjligt på snudd patetiskt. Framför allt när man vet att vissa lag har miljarder i skulder, när kommer kraschen?



På hemma fronten är det väl lika löjligt att landsändans största dagstidning tre veckor på raken inte skickat någon fotograf till IFK Bergas matcher. För att försöka rädda situationen så tar man in gamla bilder från andra matcher. Då är det bättre att inte ta in någon bild över huvudtaget.




Hörde en skön kommentar innan matchen mot Växjö BK. Deras tränare var lyrisk över vår fina plan. –”Hur har ni lyckats med detta?” Varvid Ordförande svarade att vi kan tacka Kalle Rosen för det! Finns det större Bergait än Kalle, knappast. Kanske dags för ett speciellt pris och minne till honom nu när vi firrar 80 år.


Inga kommentarer: