torsdag 8 augusti 2013

Bomba med Tjappe å Joddla med Siv

Veckans avslutningsövningar har varit riktigt vassa...
 
Fantastiskt. Kalmar är en suverän sommarstad. Evenemangen avlöser varandra och i helgen är det både stadsfest å hemmamatch för blåränderna. Det finns mycket att välja på i utbudsmenyn och om jag finge tipsa lite så här bakom tangenterna i bloggen så förutsätter jag naturligtvis att du dyker upp kl 14.00 nu på lördag när bergaboysen möter Växjö BK hemma. Viktigt. Viktigt. Viktigt.

Joddla med Siv...
Dessutom - om du gillar lite smågalen "folkmusiksrock" med helgalna texter - då ska du boka in dig på Stortorget imorgon fredag kl 21.30. Det skånska kultbandet Joddla med Siv står på scen å levererar hits som Aj, aj kylaspray, Tjuge pågar i bastun, Knudor på min snålle och Tony tuggar tuggummi... Bandet är en udda särling i den svenska musikindustrin med mottot "Kärlek till folket å lägre moms på skithuspapper". Halleluja.

 
 
*****

Veckans träningar har avverkats i ljumma augustikvällar. Noterbart är den skottstyrka som visats upp i ett flertal avslutningsövningar varje träning. Imponerande. Plocka fram de kvaliteterna mot Kronobergarna i helgen. Särskilt omnämnande:
  • Tjappe G har bombat in bollar med kraft och precision. Bytt kosttillskott???
  • Jocke Lantz har överlistat Tommy Berg med oväntade lobbar med vänsterfoten(!). Bytt skor???


*****

En fjäder i hatten för ett mycket, mycket ungt B-lag som i veckan borta bara förlorade med 2 - 1 mot Oskarshamns AIK. "Åldermannen Lindberg" sänkte, enligt säkra källor, en frispark som fått La Ligaklubbar att ringa om de varit på plats...

*****

IFK Kalmar knep en poäng mot serieledande Eskilstuna hemma på Gröndal efter 0 - 0. Ett vasst positionsspel över hela banan låg till grund för poängen. Nya amerikanskan Erin Gunther gjorde ett finfint intryck. Bolltrygg, företagsam och speedig.   

*****

Lindsdalarna drog en hyfsad vinstlott i svenska cupen. Allsvenskt motstånd i form av Gefle väntar ute i förorten. Föreslår att Ville, Wittberg å compani spanar in kommande motstånd under kvällens Europa League-match. Ingen omöjlig uppgift för ett inspirerat Lindsdal. 
 
*****
 
 

Innan jag cyklade hem från blårändernas träning ikväll såg jag ordförande Mårtensson och Claes Lindberg försöka pussla ihop lördagens elva...jag tror de sitter där än... / BloggarBill

Inga kommentarer: