tisdag 6 augusti 2013

En hög med plocke pinn!

Matchen mot Rydaholm, med lite distans så har besvikelse och till viss mån all frustration lagt sig. Vad vi missade när adrenalinet var som högst är ju faktiskt att vi tog in en poäng på Asarum och att dem bör rimligt vis vara mer besvikna över helgens resultat än vad vi är. I matchen mot Växjö hemma på lördag är jag övertygad om att samtliga Berga spelare såväl på planen som på bänken kommer vara otroligt revansch hungriga. Det är en betydligt bättre känsla än den som förmodligen florerar i Blekingarnas inre. Dem måste vända en nedåtgående trend efter två raka förluster, en till får ju bara inte vilket kommer sprida osäkerhet samt nervositet. Lammhult borta, ”hu jeda mig”.

Tvåa i Kalmar. Ja faktiskt om man ser till helgens resultat så bidrog vi med 25 % av poängskörden från elitfyran och uppåt. Kalmar FF 1-0, IFK Berga 2-2, Kalmar AIK 0-1 och Ängö 1-5. Tvåa i stan är något som vi alla strävar efter på alla plan.

Träningen i går var en kavalkad av positiva vibbar trots att många var borta av olika anledningar.



  • IFK Bergas mest skotträdda spelare, Patrik Rydasp. Inget målvaktsämne där inte. Hade stora problem att skydda sig mot fystränarens lilla ättelägg, märkbart rädd.





  •  IFK Bergas Nils Poppe, Marcus Rydasp. Snacka om situps, upphopp och armhävningar i rask tapp under ljudligt ledande av Håkan. Fattades bara ”Ja Fänrik” mellan varven men slutade näst intill med båren av planen.






  • IFK Bergas Coach ämne, Tommy Berg. Silken ledargestalt han är vår keeper. Snacka om att peppa och hjälpa sina kollegor i buren samtidigt som han får fram en härlig stämning bland övriga.






För oss trogna terrass supportrar var det en trevlig träning där glädje och känsla visades i bästa Bergaandan. Det bådar gott inför stundande drabbning på lördag.

Domaren och det sociala nätet. Man läser om farhågorna med Facebook och Instagram. Att vara försiktig med vad man skriver och lägger ut på nätet är ett måste i dessa tider. Man måste liksom tänka till före och då framför allt om man är en offentlig person på någon nivå. Att hänga ut spelare på Twitter som man senare kommer vara matchledare för är varken smart eller särskilt väl betänkt.  Kanske man senare vill poängtera det som ett skämt men det är knappast trovärdigt. Kanske dags att lägga pipan på hyllan!



Värvningen. Äntligen kom han så hem, David. Nu väntar vi på Viktor och Rasmus också.

Överraskning. Du har väl inte missat festen den 23:e. Då börjar firandet av en 80 årig historia som avslutas med stor baluns i november. Den 24:e spelar vi mot Moheda, bered dig på en överraskning signerad nostalgi. Kan du inte missa såväl spelare som publik.




GRATTIS. Till sist men inte minst skickar vi alla lyckönskningar vi hittar till Tobias Jakobsson som blivit pappa till en tös och en pojke. Storken har givit oss en till vardera IFK Berga och IFK Kalmar. Härligt Tobbe hur hann du med det?



På torsdag drar Bill upp flåset inför matchen mot Växjö BK. Till dess ha det!

Inga kommentarer: