tisdag 29 oktober 2013

En fantastisk lördag !!!

I lördags var vi en busslast blåränder som följde kvalmatchen Högaborg - Haga nere i Helsingborg. Ett minne för livet likt en tatuering. Tveklöst. Det borde vara alla förunnat att någon gång få känna den lycka som sprids när man uppnår något tillsammans i ett lag. Oavsett att vi inte själva lirade i helgen utan följde matchen från läktaren så blev det en magisk upplevelse. Delad glädje är dubbel glädje sägs det, å när Bergaspelarna bjöds in att fira tillsammans med Henke Larsson och hans lagkamrater efter matchen - ja - då kändes det som om den ultimata glädjen infann sig.  
 
Här några axplock från lördagens happening: 
  • Tommy Bergs och "Lammhultarns" videorulle från kvaldagen lördagen den 26 oktober kommer att bli en kioskvältare . Jag vet, jag har sett förhandsvisningen. Med lite redigering skulle den göra succé på Barometerns fotbollsgala. 
  • Ordförande Mårtenssons försök till Högaborgsramsor under matchen var obetalbar komik och glädjerus i sann förening. Något mer otajmat och orytmiskt hittar du inte ens om du annonserar på Blocket. 
  • Lagkapten Patrik Rydasp personfixerade och enformiga budskap "Come on Jordan" sista kvarten, kändes som taget ur ett engelsk film om en löpartävling. 
  • Bussresan hem måste ha varit en ohälsosam arbetsplats för Silverstrands busschaufför (vilket tålamod). Herrejävlar vilket tryck i bussen. Decibellmätaren stod på tinnitusvarning i 3 timmar och 40 minuter. Halleluja.  
  • När vi landade nere på Berga bjöds det på sydländska scener. En hyllning värd namnet till en aktningsvärd 80-åring där Mats och Håkan fick duscha i finkläderna och champagnen flödade.

*****

Nu på fredag fortsätter vi festen på Barometerns Fotbollsgala, blåränder. Lagesson for president.

*****

Vilken jädra go timeing. I år fyller IFK Berga 80 år. Lördagen den 9 november är det årsfest. Det vill man definitivt inte missa. Avancemanget till tvåan är historisk mark för kamraterna vid kanten av Kalmarsund. Synes.

*****

Ett stort tack till Mats och Håkan för massor av härliga år i föreningen. Starkt jobbat att knyta ihop säcken och fixa avancemanget till tvåan som "alla förväntade sig". Lycka till framöver !!!

*****

Nu ställs det ytterligare krav på förening, organisation och spelarmaterial. Ska bli spännande att se hur föreningen löser den ekvationen.  Samtidigt måste vi fortsätta att förädla våra ungdomar. Det är ohyggligt viktigt för en förening av Bergas storlek att få fram egna produkter.

*****

Nu väntar derby mot Liffen. Se upp ute i förorten.

*****

Silly season både på tränar- och spelarsidan. Vad kommer att hända ???
 
***** 

På torsdag avslutar vi säsongens bloggande med en hejdundrande bildkavalkad a la BloggarBull. Sen rast å vila, innan vi avslutar året med att tanka in lite bloggbokstäver under december månads söndagar. Alltså. Den 1 december hittar ni mig på bloggen igen. Nu lämnar jag över stafettpinnen å ser fram emot massor av pixlar på torsdag  / BloggarBill 
 
 

Inga kommentarer: