söndag 13 oktober 2013

Helvetes kvalet är igång!

En nästan fullsatt buss lättade ankar strax efter niotiden i morse och satte kurs på Sveriges "Lilla Jerusalem". IF Haga skulle bjuda upp till dans i första kvalomgången. Farhågorna om en bedrövlig plan kom lite på skam, visst kan man önska sig bättre men vi är ju dock allt i mitten av oktober.

IFK Berga inledde med en hög press som fick hemmalaget i obalans. Första femton minuterna dominerade Berga och hade ett par lägen som kunde resulterat i mål. Hemmalaget hade svårt att suga in bollen och Berga var inte svårflörtade när det gäller att återvinna spelet och komma med snabba spelvändningar.

I 27 minuten kom så ett inspel som Marcus kyligt hoppade över och bollen letade sig fram till Johan Augustson som drev den längs med straffområdeslinjen. När alla trodde att chansen var över drog han på ett välriktat skott som letade sig in i nätet vid målvaktens vänstra stolpe. Äkta kvalglädje och lite av TV-Pucks hög visades samtidigt som resultattavlan ändrades till 0-1.

IFK Berga bemästrade spelet samtidigt som IF Haga blev frustrerade och griniga. Hade Lagesson haft två nummer större i skorna hade han nog petat in 2-0 några minuter efter ledningsmålet. I slutet av halvleken ökade felprocenten i uppspelen och IF Haga satte lite press utan att för den delen skapa några vassa avslut. Pausvila och en välförtjänt ledning.

Andra halvlek inleddes med en farlig hörna för hemmalaget som missbedömdes av Berga och returen kunde nickas in och mindre lustigt stod det nu 1-1. Lite oro smög sig in i Blåränderna men efter ett tag tog man över tillställningen igen. Två gånger om var vi på läktaren uppe i taket med armarna och noterade mål. Tyvärr fick vi ta ner dem omgående. Albin i friläge med ett skott strax utanför. Patrik sope ren med målvakten, blev nog lika förvånad över läget som vi och målvakten räddade.

Efter 75 minuter fick IF Haga en spelare utvisad och IFK Berga radade upp målchanser. På de sista 15 minuterna borde vi gjort 3-4 mål men boll uslingen ville bara inte in. Retur på frispark, skott som blockerades, fräsande skott en tum över ribban av Tjappe. Bästa läget hade dock Fjädern som nickade bollen mot stolproten men på ett mirakulöst sätt lyckades målvakten rädda till hörna. Matchen slutar 1-1 vilket var ett bra resultat när vi startade resan klockan 09.00 men nu klockan 16.00 känns det som en förlust. IFK Berga var det bättre laget och borde ha vunnit ganska komfortabelt. Nu fick vi nöja oss med att vinna straffsparkarna efter matchslutet. Tommy spelade 2-1 med sig själv genom att rädda två och bränna sin egen.

Hela laget gör en kanoninsats och får mvg, en av de bästa i år. Inställningen 100 %. Extra plus till Emil Håkansson, gigant och felfri där bak. Fick en fråga av en Haga supporter, "är det han som spelat i Allsvenskan?"
Johan Augustsson slet föredömligt på topp och vann alla närkamper. Niklas Rydasp mycket bra på högerbacken, brytsäker och bra offensivt. Även "Tjappe" och Conde på mitten för sitt välorganiserade spel.

Här näst väntar Högaborg på lördag med Henrik och Jordan Larsson. Tuffare bit att ta i men med den inställning som IFK Berga visade idag så räds jag ingen.