söndag 6 oktober 2013

Kvaltankar



Igår pisk mot Älmeboda i sista seriematchen med 2 - 0. Oroväckande inför kvaläventyret. Det känns som om vi måste tillbaka till basic.
 
Skiter i någon summering av gårdagens match. Nu krävs fokus på framtida träningar och 180 minuter matchspel. Det är det vi kan påverka. Man kan naturligtvis laborera med sifferuppställningar och taktiska uppställningar beroende på tillgängliga i truppen, motstånd eller hur matchsituationen utvecklar sig. Personligen tycker jag inte att truppen ser bekväm ut i de senaste omgångarnas taktiska disponering. Personligen anser jag inte att vi har tid att exprimentera nu. Personligen tycker jag inte att vi får ut effekt av fem man på mittfältet i nuläget, anfallsspelet blir alltför lidande. Personligen är min uppfattning att vi borde fokusera på en mer klassiskt 4-4-2-uppställning. Lite tråkig gammeldags inställning kan tyckas, men ibland kan en återgång till basic göra underverk.
 
Saknar dessutom lite galet formtoppade spelare. Blåvita krigare som levererar oavsett motstånd och underlag. Spelare som agerar utan att behöva fundera eller tänka. Spelare som agerar med ryggmärgen och instinktivt väljer rätt beslut under matchsituationen. Som får fotbollen att se enkel och okomplicerad ut. Lättare sagt än gjort naturligtvis, men faktum är att vi har några veckor framför oss där det gäller att se möjligheter och fokusera på att vilja och våga för att vinna. Kan tyckas som klyschor, men nu måste vi in i zooooooonen för att höja oss. Å alla måste bidra.
 
*****
 
BergaBloggen reder ut förutsättningarna inför stundande kval.
 
12 - 13 oktober: IF Haga - IFK Berga (två lag från division tre där hemmalaget avgör om det blir lördags- eller söndagsmatch)
19 - 20 oktober: Vinnaren i första mötet matchar mot division tvålaget från Västra Götaland (antingen Högaborg eller Tenhult)
26 - 27 oktober: Förloraren i omgång 1 möter division tvålaget.
 
Efter varje match genomförs en straffsparkstävling - om det krävs för att skilja lagen åt - för att avgöra eventuell spelordning i nästa omgång
 
*****
 
Grattis till ett gäng seriesegrare - herrar -  i närområdet.
Bergkvara AIF (division 4 Elit södra)
Glömminge IF (division 4 sydöstra)
SSG (division 5 sydöstra)
Persnäs AIF (division 6 Kalmar/Öland)
 
*****
 
Nu återstår två nyckelmatcher av 2013 års fotbollssäsong, blåränder. Ställ dig framför spegeln och ställ dig två frågor:
- Vad vill JAG?
- Hur kan JAG bidra till svaret?
 
*****
 
Nu går vi in i Zooooooonen / BloggarBill
 
 

Inga kommentarer: