tisdag 8 oktober 2013

Ödmjukheten ligger i att finna sin roll.



Ibland måste man kanske vara lite het för att väcka folk till eftertanke, bloggen är ett forum där man kan skapa debatt och ventilera åsikter. I dag vill jag vara lite bitsk rent av den där som sprayar luktsalt i näsan så att man kvicknar till.

 Taktik och spelsystem i all ära men det finns viktigare saker än så att lyfta fram när ödets timma via kval är slagen. Vi kan laborera hur vi vill med allt från 4-5-1 till 4-4-2 men i slutändan är det individen som skapar kollektivet.

Det är inte ofta jag citerar Manchester United men just nu finns det fog och läge att göra det. Föreningen har en policy som genomsyrar all verksamhet.

                                    Spelaren är aldrig större än laget.

Det är med andra ord inte laget som skall anpassa sig efter spelaren utan allt måste utgå från lagets resultat. Ställer man inte upp för det så finns det andra idrotter typ tennis och golf som kan bli ens intresse.  

När det gäller vårt väntade kval beror möjlig framgång på hur hög lagandan är. Bollskicklighet och taktik det har vi men det är av underordnad betydelse om vi inte kan ha roligt, vara ödmjuk i sin roll samt ha förståelse för att alla gör sitt bästa trots att man ibland missar en passning. Vi måste spela med och för varandra, då är vi oslagbara.

Den där Bergaandan som skapades 1992 är ett fenomen som jag tolkar vara glädje, gemenskap och tro på sig själv. Det är dags att plocka fram den nu.
Annat var det förr!

Vi har fortfarande kapitel 23-24 kvar innan bokslut för 2013. Jag är övertygad om att chanserna till avancemang är inom räckhåll. Varken Haga, Tenhult eller Högaborg skrämmer mig. Vi kommer ta en av platserna förutsatt att killarna vill det. För precis som det står över dörren i omklädningsrummet Våga, Vilja, Vinn så är det just där skon klämmer. Tror killarna lika mycket på sig själva som vi tror på dem så är det inga hinder i världen som stoppar dem.

Vilket år?
Dagens träning nere på Fredriksskans, ja ni läste rätt. IFK Berga laddar upp på gammal historisk mark vilket fick Jocke Lantz att fälla en och annan nostalgitår. Peter Rydasp föll liksom i trans och hamnade tillslut på sin gamla kära plats på sektion H. 

Träningen då, ömsom vin ömsom vatten. Defensiva tänket fungerade bra och såg lovande ut. Avsluten kan man väl önska sig mer av. Lite sega fötter på sina ställen medan vissa gav allt, måste vara svårt att ta ut söndagens startelva. I det stora hela en hyfsad träning som förmodligen kommer skruvas upp lite på torsdag vilket är deadline inför söndagens match på Strömbergsvallen i Jönköping.


Spännande resa att se fram emot och klockan 16.00 på söndag har vi första benet i division 2.

För att se bilderna i större format dubbelklicka på dom!

Inga kommentarer: