måndag 21 februari 2011

Årsfest å paparazzi

Var på IFK Bergas årsfest i lördags. Festligt. Folkligt. Fullsatt. Ordförande Mårtensson, som för övrigt omvaldes på årsmötet tidigare under dagen, inledde kvällen med att sia om blårändernas framtid. Mårtensson sparade inte på krutet, utan målande upp ett scenario med Bergavikens stoltheter på stark frammarsch uppåt i seriepyramiden. Vi är många som gärna ansluter oss till den vandringen. För visst finns det fog för framtidstro i föreningen. Duktiga ledare, en stark ungdomssida och en seniortrupp som på sikt, ja redan i år, kan bli en obehaglig överraskning för många motståndare.
 
Här nedan följer "info med paparazzibilder" över hur kvällen fortlöpte. God mat från Kallskänken och gott att dricka från medhavd kasse satte fart på kvällens festligheter.  När matfaten började sina var det dags för 2011 års BordsKamp. Sex vinnarlystna konkurrenter gjorde upp äran och klassiska Dumleklubbor i en blixtrande trekamp. Full gas från första gren och decibellmätaren i klubblokalen pendlade allt som oftast över på rött.  
 
I första grenen krävdes det lungkapacitet, samarbetsförmåga och taktiskt sinne. Efter många omstarter och illvilliga försök till att tillskansa sig fördelar genom regelvidrigt beteende, hamnade till slut grensegern till bord 5, där ungtupparna Albin, Ludde och Niklas "blåste" övriga konkurrenter med en klockren insats. Ärligt, snyggt och stilrent !
 
Andra grenen var en ologiskt frågesport där JA betydde NEJ och NEJ betydde JA. Även här utmärkte sig bord 5, fast då mindre glamoröst, då ringräven Ola "Kaninörat" Håkansson redan i första omgången åkte ut och såg som ut en förvirrad och vilsen kaninhane på hundutställning. Upp med hakan Ola, det är säkert glömt inom 10 år... Denna gren krävde viss allmänbildning, fokus och koncentration tokdominerades av tjejerna vid bord sex. Rosel, Malin och Johanna manövrerade ut deltagare efter deltagare och stod ohotade med grensegern i en liten ask. Som att stjäla bollen från små pojklagsspelare som någon att tjejerna uttryckte det.
 
Avslutande och avgörande grenen handlade om boxning i lättvikt och tungvikt. Deltagare över 33 år gick i lättvikt som var en ganska behaglig lightversion av ballongboxning när det är som snällast. Tungviktsboxningen, för deltagare under 33 år, var dock ett riktigt fyspass. Med stegräknare fastsatta vid boxhandskarna skulle paren med blixtrande snabba slagserier få flest registrerade slag. Tekniken och taktiken varierade dock lika mycket som råvarubörsen i Ryssland. Efter en makalös tempostark slutspurt knep bord 4 med Simon "Tjappe" Gustavsson och Rickard Rudelius grensegern. Rudelius var så slut efter boxningsmatchen att han på stående fot lovade tränare Gson att han skulle börja köra boxningsträning på alla hängda grisar i kylen på City Gross. Vem vet, kanske han dyker upp i Rocky VII.  
 
Men en ruggig vinnarinstikt, djävulsk jämnhet och placeringarna tvåa, tvåa och etta sopade till slut bord 4 hem äran och Dumleklubborna. Segerfoto här till höger.
 
Från kvällen i övrigt lämnas följande utmärkelser: 
 
Kvällens tal; nykomlingen Tobias Jacobsson höll ett strålande tal om sin egen fotbollsbakgrund, föreningsambitioner och engagemang. Stort.
 
Kvällens luring; Irma och Siv lurade ordförande Mårtensson med sambo Rita på paketöppningen 
 
Kvällens "jag är aldrig riktigt nöjd"; Ordförande Mårtensson har alltid höga ambitioner
 
Kvällens största regelbrott; Herr Hägg fick en tokdos av adrenalin och låg med hela överkroppen över bordet och blåste i gren 1...
 
Kvällens tvivelaktiga regelkung; Patrik Rydasp hade synpunkter på allt och alla i trekampen.
 
Kvällens girlpower; Rosel, Johanna och Malin regerade i grenen "Ologiskt"
 
Kvällens protestskrivelse, bord 1 lämnade in en storleksbeskrivning på en ballong 
 
Kvällens snyggaste fluga: Albin Carlsson
 
Kvällens märkligaste taktik; Rauken körde nån slags trumsolo under boxningsmatchen
 
Kvällens festkommitte; Siv och Rita
 
Kvällens var var du; Bull
 
Kvällens dansantaste; Lasse Magnusson och Jonas Madsen
 
Skulle behöva din hjälp med att utse ytterligare utmärkelser under kvällen. Vem har gjort sig "förtjänt" av ett omnämnande. Lägg en kommentar / BloggarBill
 

1 kommentar:

Dr Q sa...

Jag kan tycka att den där paragrafryttarens lag skulle ha haft lite avdrag för förstörelse av stämningen :)

Måste ju även ha med kvällens lekledare som fixade de mycket underhållande tävlingarna, sen kan man ju diskutera laget som vann men de e ju en annan femma ;)