söndag 13 februari 2011

Hemsidor och Mr Bean

Sitter framför datorn idag och botaniserar lite bland de hemsidor som lagen har i division III sydöstra Götaland. I Sillhövda AIK har vi faktiskt en Bergaledare som är assisterande tränare, nämligen Magnus Hedstöm. Magnus är på hemmplan tränare för IFK Bergas P 99:or och tidigare spelare i bl a Lindsdals IF, så kännedom om våra blåvita boys finns närmare än ni tror. På Sillhövdas hemsida finns faktiskt ett litet udda inslag som jag inte sett någon annanstans. Här ligger veckans träningsprogram ute, så om tränare Gson har bekymmer med övningsvalet någon gång är det bara att klicka på nedanstående länk så får han kanske inpiration till en annorlunda press- eller skottövning: 
 
 
Är ni sugna på att se lite action och studera motståndarna lite mer i detalj så kan man gå in på Mohedas hemsida. Här finns några videoupptagningar från ett par av fjolårets matcher, så här finns det kanske lite taktiska detaljer att hämta. Stilrent å Snyggt.
 
 
Några hemsidor visar också upp "bloggar innifrån" där spelare beskriver träningssituation och snack i omklädningsrum. Här hittar du exempel på insidersnack från Nybro
http://empooshorna.blogg.se/  ...och från Rydaholm http://texasfc.blogg.se/ . Eller varför inte ta del av Ryssbys spelartrupp för 2011. Det verkar som om dom är många på träningarna?
 
På träningsfronten kör Berga denna vecka måndag, tisdag, torsdag och lördag. Lördagen den 19 februari är det dessutom årsmöte och årsfest. Klackarna i taket och tryck nere i klubblokalen. Ingen svår gissning.
 
Det har varit bra trafik på kommentarerna till bildgåtan. Från onsdagens gåta hittar jag ett rätt svar på kändis-look-a-like. Marcus prickar in Arsene Wenger som en klockren smäck, men så kan han sina "Gunners" också (trodde nog även att signaturen Zorro skulle ha bättre koll på arsenalarna...) Måste även säga att det blir sidovinst på Sportspegelns gamla ankare som inte heter Bosse Larsson men väl Bosse Hansson. När det gäller fotbollsuttrycket gick mina tankevindlingar denna gång "out of the box" som jag beskrev det. Det innebär att man måste försöka se andra vinklingar och lösningar än de som man först tycker sig se. Här fanns flera "bolltittaruttryck" vilket var naturligt, men mitt "rätta svar" lyder. Rollfiguren Mr Bean görs av skådespelaren Rowan Atkinson. Han har gjort Mr Bean och flera andra filmroller. Slutsatsen och svaret är därmet att han "filmar", något som italienska anfallare gör i parti och minut. Långsökt säger en del. Out of the box säger jag.
 
Här kommer en ny bildgåta. Vilket fotbollsuttryck tror ni jag är ute efter. Svar i torsdagens blogg.   
 
 
 

7 kommentarer:

Lappen sa...

Tränarkommentar
- Ni spelar faan som pojklaget idag

Kan det vara nåt?

Anonym sa...

Är inte alls förvånad, väldigt långsökt.
Bull

PG Ponken sa...

spela hem ! :)

BloggarBill sa...

Tips från coachen...

...ni är hyfsat på rätt väg. Lösningen finns rakt framför er i bilden. Denna gång ligger inte lösningen out of the box...

Anonym sa...

Kort hörna!

PG Ponken sa...

vilken tavla : )
Tack där satt den!

Anonym sa...

Säger väl samma sak om vad jag tycker om denna veckas "såkallade" bildgåta.;-)

BILLIGT!