onsdag 9 februari 2011

The Golden Bird

 
Var ute å rörde lite på späcket i går kväll. Tog promenaden från Berga bort mot Guldfågeln Arena, för att kasta ett öga på bergabrödernas träning på intilliggande Gasten. Måste säga att det är en ganska häftig skapelse som tonar upp sig när man kommer gående. Hoppas Kalmar FF har slantar över för att färgsätta arenan i en röd färgton på kvällen. Det blir pricken över i:et i imponerande. Ser fram emot en fullsatt "Golden Bird" mot Djurgården i första hemmamatchen. "Kaminerna" ska släckas en efter en.
 
Våra blåvita boys börjar bli lätt slitna nu. Det syns på träningarna. Man brukar bli lite tung och lätt skadekänslig efter en tre till fyra veckors tyngre belastning, innan det vänder upp igen. Varje spelare är dock unik och det finns inget facit på hur man reagerar. Totalt sett är det tempostarkt i spelövningarna, men jag saknar fortfarande ett par snäpp fränhet i dueller och närkampsspel. Fanns vissa goda tendenser till detta igår och det är inte fel att "leva lite rövare" för att få igång en positiv hets. Som alltid gäller det dock att balansera och värdera varje situation. Hetta å kyla i rätta lägen. Håll i ett par veckor till nu killar, för snart är det examensdags en gång i veckan och då blir det riktigt jävla kul. Träningsmatcher sa Bill nöjt, träningsmatcher vá ordet sa Bull.
 
Måste säga att jag är lite imponerad av de kreativa förslag som levererats kring de bildgåtor jag publicerat i bloggen. Senast kom ett hopkok av briljanta tanketrådar från Dr Q, M, Pierre och Mr Anonym. Bra jobbat. Den lösning som jag hade tänkt på i första hand snitsade dock PGponken till redan som första kommentar. Han satt nog å klurade i CA-bilen och tänkte tillbaks på gamla goa tider när han själv lirade ... "rätt svar" var nämligen "rundningsmärke"...
 
Skam den som ger sig. Nu laddar vi om. Nya kreativa förslag hoppas jag få till nedanstående bildgåta som är uppdelad i två frågor:
1. Vilket "fotbollsuttryck" tror ni jag är ute efter?
2. Vilken "fotbollskändis" liknar mannen på bilden? (Här finns tydliga "look-a-like-drag")
 
 
Återkommer med blogg å svar på söndag.
Innan dess ger bloggagbroder Bull er en aptitretare på fredag / BloggarBill

12 kommentarer:

Jay Jay Okocha! sa...

Jay Jay Okocha!
Fotbollskändisen är den store Jose Mourinho!

Anonym sa...

1. Spring å ställ dig i hörnet!

2. Bosse Larsson (Sportspeglen) :-)

Marcus sa...

Fotbollskändisen det ska likna är givetvis Arsenals tränare Arsene Wenger!

PG Ponken sa...

1. tittfinten
2. Thomas Ravelli efter räddning VM -94

Jay Jay Okocha! sa...

Ögonkontakt

BloggarBill sa...

Bra tänkt, men...

PG Ponken sa...

Blick för spelet...:)

Anonym sa...

Tittar boll för mycket?
jjo

BloggarBill sa...

Hrmmm... tror jag får komma med ett tips på fotbollsuttrycket. Denna gång har jag tänkt lite "out of the box"... pröva det !!!

Anonym sa...

SPION! JJO

BloggarBill sa...

Nu börjar det ta sig "out of the box"... slugt tänkt JJO, men inte tillräckligt...

Pierre sa...

Spelaragenten Cabrera!