fredag 25 februari 2011

Nu kör vi

Matchstart i helgen. Nu kör vi...
 
Fredag igen. Som alltid en riktigt go kväll.
 
Conde å Lindberg tekniktränar

Kollade in Bergabrödernas träning igår. Hygglig temperatur ute vid Gasten, - 5 Celsius mot tidigare -14,5 i veckan. Bistert. Inledningen av träningen var uppdelad på offensiva uppgifter, löpvägar och avslut för ena gruppen och mer uppspel och långpass för övriga. Naturligtvis inga optimala förhållanden för tränare Gson att - i kylan - instruera och försöka få till en samsyn mellan lagdelarna. Det som saknas hittills är "timeingen" i spelsituationer och avslut. Det finns dock gott om tid att hitta rätt i dessa detaljer och när det gäller rörelse och initiativ tycker jag det ser rappare ut på många ben mot bara för två veckor sedan.  

Tjappe och Släggan kör rehab...

 
 
På rehabsidan har vi Släggan, Tjappe och Fjädern. Tyvärr såg även Gomez ut att halta lite under kvällens avslutande övningar, hoppas inget allvarligt bara.
 
 
 
 
 
 
Kvällens träningstrippel går till...
  1. Robin Karlsson, utstrålar självförtroende, initiativrik och rapp. Stänkte dit två baljor under spelet efter att fullföljt löpningen från backposition. Imponerar.
  2. Johan Leandersson, nyförvärv med bra blick för spelet, rörlig och lite avig i sina dragningar. Ska bli spännande att se i den blåvita dressen. 
  3. Albin Carlsson, kan se lite lätt ut i närkamperna ibland, men löpvillig som en Duracellkanin och fullföljer alltid in i kaklet.
Härligt. Nu börjar man se ljuset i tunneln. Träningsmatcherna drar igång i helgen för våra blåvita lirare. I morgon match mot Kalmar Södra ute på Södra Utmarken kl 11.00. Utvecklingslaget matchar mot Möre på Gasten kl 15.00. Perfekt, tre timmar fotboll live, samma - om inte bättre känsla - som när det är avspark för fotbollsmiljonärerna i Campions League kl 20.45 på tisdagar och onsdagar. Hoppas vi ses vid sidlinjen. Ta på dig långkalsonger !  
 
Med anledning av den "happening" (förbaskat trevligt och bra initiativ förresten) som IFK Berga och IFK Kalmars seniorspelare anordnar under lördagskvällen levereras här en för kvällen speciell information för klubbar med namnet IFK http://sv.wikipedia.org/wiki/IFK
  
Drar till med två bildgåtor idag.
Är som vanligt ute efter "fotbollsuttryck". Ser fram emot personliga och kreativa förslag...
 
 
 
"Rätt svar" ges i tisdagens blogg. Nu kör vi / BloggarBill
 

7 kommentarer:

PG.Po. sa...

1.ojojoj,en storlek större.
2.nu sparkar vi igång!

IFK Berga sa...

1. There´s only one Captain Fantastic!

2. Vidhåller föregående gissare :)

PG ,Po sa...

jag kör en gadering..
1.sök två mot en.
2.avspark (bit i den Bill)

BloggarBill sa...

PGponken, PGponken, listigt tänkt. Men inte tillräckligt. Det räcker inte med en halvgardering denna gång. Du måste satsa på en helgardering. Tredje gången gillt.

Kör hårt.

Anonym sa...

snespark!

PG .Po sa...

1.känns som dubbelt så många
2.utspark , inspark . finns inte fler sparkar,Bill

Anonym sa...

Jo PG kan det vara frispark!

Bull