söndag 13 februari 2011

En strålande vinterdag


Snacka om kalvar på grönbete, det bara spritter i benen på vissa. I lördags var det så dags att göra ett första test vad vinterträningen har givit för effekt. Vilken strålande vinterdag det var och trots frusna fötter så värmde spelet stundtals. Framför allt blev jag impad av löpningar utan boll från många fötter. Var det för att ni frös om fossingarna eller tyder det på spelsinne? Roligt att se killarna från utvecklingslaget ta för sig och visa att dom vill varamed och tampas iår. Både Gsson och Tommy för utvecklingslaget måste varit tillfreds med vad de fick se.


Ibland blir det så här i början av säsongen lite mer vilja och mindre finess och satsningarna blir hårda men dock justa. Robin och Andreas anammade ordspråket "slå ihop sina kloka huvuden" och blodvite uppstod. Då Robin hade det nog varit skönt med lite längre hår.
Conde visade att han kommer bli en tillgång och möjliggöra ett lyft för laget med sitt spelsinne och rutin.
Även Juan visade att han kommer bli mycket nyttig i år. Tiden i Lindsdals IF har utvecklat honom. Betydligt starkare och mer speluppfattning kommer göra att han kommer bli ett stort hot mot alla backlinjer i trean.
Albin som vanligt löpstark som vanligt vilket också ledee till ett fint mål, som för övrigt finns på You Tube. Sök på "Ifk berga internmatch" .
Kan ju inte undvika att ta bild på linslusen så här har du Patrik.Ovanligt pigg i benen idag vilket inte säger litet. Måste säga att du har en snyggare mössa än Gsson, är det ingen som kan skaka fram en ny luva till honom!
Mathias löpstark som vanligt med en offensiv roll. Bra inlägg som skapade oroligheter i försvaret. Däremot var det något nytt som han tillförde som vi saknat! Snacket, äntligen en som tar tag i det under matchen ack så viktigt!

Trotts detta så var det kollektivet som gav mig stora förhoppningar. En bredd i truppen som kommer sporra alla till att göra sitt bästa.


Totalt sett så gick man hem från "Fredde" relativt nöjd med vad man sett. Så här tidigt ser det lovande ut och det skall bli spännande den 26:e mär årets första riktiga träningsmatch går av stapeln. En blåfrusen huvudtränare för utvecklingslaget njöt nog mest efter hans adepters prestation.


Eftersom kylan tycks behålla sitt grepp några veckor till så kommer det bli ett antal tuffa träningar till innan det vänder. Om man ser till dagens match så gör det inget för det finns klara tendenser som lovar mycket.

En liten fråga bara, hur är det med positionspelet "Rauken"? Vilket mål försvarar du?

Till sist får jag väl göra som Bill, lägga in en liten bildgåta. Det är inte ett fotbollsrelaterat uttryck utan mera en avgörande faktor för IFK Bergas framgångar år 2011.


Ha en trevlig fortsatt kväll. Ni har väl inte glömt årsmötet och efterföljande fest på lördag!









7 kommentarer:

BloggarBill sa...

Bull, kära Bull. Nu har du tagit dig vatten över huvudet :-)

Som expert i ämnet skulle jag vilja lansera tre förslag:

1. IFK Berga en förening med vind i segeln

2. Bra kommunikation på plan

3. Tre poäng hemma och kryss på bortaplan ger toppkänning (out of the box)

Skicka presentkortet till min hemadress!!!

Anonym sa...

Jag sa ju att det inte var ett fotbollsrelaterat uttryck! Du är så långt från det rätta svaret!

PG sa...

Stå stadigt även när det blåser motvind. :)

Anonym sa...

Hjälp på traven!

En plats!


Bull

PG sa...

Ska vi ruff(as) lite mer ...

Anonym sa...

Lämna skutan medan tid finns!!!

Dr Q sa...

Det kanske inte är positionsspelet på planen som är fel, det är kanske kameramannen som inte hänger med ;)