onsdag 23 februari 2011

Smått och gott

Varför tränar man, vad vill man uppnå? Med tanke på att man "offrar" en kväll för att ta sig till Gasten i -10 så måste det finnas en stark drivkraft! En del gör det väl för att må bättre och därför plågar sig lite extra andra gör det för att uppnå ett mål i sitt idrottsutövande!



I Brasilien har man en ideologi när det gäller fotbollsträning, " vi tränar på det vi är bra, det andra struntar vi i". Motiveringen är att det dåliga kommer man ändå inte använda. Till viss del har de väl rätt, är man högerfotad så skjuter man inte med vänstern. Oavsett hur mycket man tränat, det sitter i huvudet!


Här hemma tränar vi på allt för att på så sätt få en mer allround spelare. Därför är vi kanske inte lika tekniska men vi är mer kompletta.


Träning ger också ett kroppsligt behov. Måndagsträningen gick om stöpet eftersom ljuset på Gasten lyste med sin frånvaro. Underbart är då all ny teknik. SMS och alla fick veta att dom kunde ha en myskväll framför TV:n istället. Nja inte alla. Björn kom ju insläntande, "min mobil fungerar inte" och Lindberg var ju som vanligt redan där. Dessa "gamlingar" ville då inte låta det vara bortkastat samtidigt som dom ville impa lite på tränare och ledare. -Vi tar väl en löprunda istället! De sprang ut i vinterkvällen och alla kvarvarande diskuterade hur länge de skulle vara borta, 5-10 minuter låg buden på. Det var inte så galet gissat, efter 11 kom två svettiga och slutkörda spelare in.


En stilla undran är dock efter den inställda träningen, om inte KFF hade varit i La Manga hade då lyset fungerat?

I tomtestugan var det full verksamhet i måndags kväll, tomtefar Kalle snickrade och sågade för fulla muggar. Undra vad alla pojkar i IFK Berga kommer få i sina hårda paket till jul. Energin och kraften tyder på att något fint kommer det bli.

Bill undrade var jag var i lördags och det är skönt att någon saknade mig. Hade tyvärr förhinder vilket var tråkigt för enligt text och bilder var det trevligt. Bilderna visade på åtskilliga "röda" ögon.


På fotbollsbloggen söker man genom röstning årets lokal fotbollsprofil. Kanske det vore något för oss i Bergabloggen med inriktning på IFK Berga. Får ta ett snack med broder Bill!

Till sist en skön kommentar som jag läste i Barometern här om dagen. "-Jag skulle aldrig kunna göra så! Jag vill avsluta min karriär i Kalmar FF." Cesar Santin ger sin syn på David Elms val och sin framtid. Det finns klubbkänsla även på denna nivå.

Ha en trevlig kväll.

Inga kommentarer: