söndag 13 mars 2011

Bergådalbana


Inget segertåg denna söndag, resultatet i helgen pekar mer mot en bergådalbana...
Det har kännts lite tomt i veckan. Har missat bägge blårändernas träningsmatcher. Pisk mot Högsby och tennissiffror, vinst 6-4, mot Timmernabben. Har alltså ingen aning om hur matchbilderna sett ut, men det känns som om det har gnisslat en del i helheten. För visst ska vi mala ner Högsby över 90 minuter och inte ska vi behöva släppa in fyra bollar mot Timmernabben. Eller? Men, träningsmatcher ser så ut ibland...  

Nåja, det blir således ingen "segertågsbild" idag och jag vet i faan om det hade blivit det med vinst i bägge matcherna. Min relation till SJ (Satans Järnvägar) är inte den allra bästa efter kvällens resande. Vi blev försenande med 1 timma och 30 minuter för att tåget i Alvesta vägrade vänta in 5 minuter på vårt försenade tåg norrifrån. Märkligt kan tyckas, när vi senare fick sitta 15 minuter i Emmaboda och vänta på ett godståg. Därav detta sena inlägg.

Stadens röda bröder tycks dock ha fått fart på både målskytte och försvar. Läste Aftonbladet på tåget i kväll och där framgick att man knäppt AIK från Solna på näsan och vaskat fram ett helt knippe med målchanser. Imponerar onekligen även om jag är övertygad om att man behöver få in ytterligare offensiv kraft i laget. Hoppas att brassespåret leder till Guldfågeln Arena.

Onsdagens bildgåta var tydligen svårare än vad jag hade trott. Hade på känn att rutinerade blöjbytaren PGponken skulle landa med rätt förslag. Icke sa Nicke. Rätt svar var helt enkelt blöjans namn = libero (blöjnamnet uttalas visserligen liten annorlunda, men stavningen är identisk och en klassisk libero i fotboll vet väl alla vad det är :-)

Vi prövar hjärnkontoret med en ny bildgåta (se nedan), som får sin förklaring på torsdag, då jag även hoppas kunna lämna en kort rapport om någon av blårändernas träning denna veckan. Nu intar jag sängläge efter en tuff OS-vecka i Dalaland / BloggarBill 

Som alltid ett uttryck som förknippas med vår kära fotboll..






4 kommentarer:

PG Po sa...

Faller som en fura :)

PG Po sa...

Bra häng !

Svenne i Dalen sa...

Sjukgymnast. Även om det inte har så mkt med just fotboll att göra.. Klockren.

Mr Big! sa...

Punktering bak, däck men för liten slang?

Sug på den!!!