tisdag 1 mars 2011

Gyrostallrik XXL


Ska bli jävligt gott på onsdag kväll...

Rudelius kör målvaktsövningar med Alexander

Var nere på Gasten å kollade in gårdagens träning. Trots en hel del skvanker och bortovaro i truppen såg intensiten bra ut. Uppvärmning med passningsspel och instruktionen var här tydlig, "bättre bollfart i passningsspelet". Det är bara att hålla med, ju högre bollfart ju bättre tid har du att hantera bollen i de fall du klarar av mottagningsmomentet. Spel en mot en, två mot två och tre mot tre bröts av med skottövningar. Fortfarande för dålig utdelning i avsluten. Det räcker om bollen passerar mållinjen, den behöver inte göra det i 100 km/tim. Såg inte hela träningen med följande träningstrippel utdelas för"gubbar på Gasten":
  1. Tränare Gson var aktiv i instruktioner och coaching. Viktigt.
  2. 
  3. Lasse Magnusson lyckades med det mesta i en mot en-spelet. Dribbelkung på gamla dar?
  4. 
    Ola G kör Lets dance med Jalal
    
  5. Rickard Klarén visade pondus, tydligt snack och bra passningsfot på U-truppens träning. 
Tuffa pix imorgon onsdag. Tipselit brukar vara svårflörtade på konstgräs så här tidigt på året. Rappa i steget, snabba bollförflyttningar och bra press är väl inga överraskande moment på biljardmattan imorgon kl 17.00 på Fredriksskans. Ska bli roligt att se hur tränare Gson ställer upp laget, även om det ännu naturligtvis är alldeles för tidigt att formera positioner och lag (men vi på kepsraden vet naturligtvis bäst och har redan laget klart för oss…åtminstone till imorgon). Träningsmatcher är just det som begreppet står för, träning av matchsituationer och här måste man våga pröva för att hitta rätt i lagpusslet längre fram.
 
Boys, kom ihåg att jag har slagit vad med BloggarBull om 100 riksdaler på att ni inte kommer att vinna onsdagsmatchen… min vinst räcker lagom till en super-big-size gyrostallrik på KG efter matchen. Tror att jag tar plusmeny och Cola också. Glöm inte pengarna Bull !
 
Här till höger hittar du en "vetenskaplig webbenkät" som kommer att dyka upp med jämna mellanrum. Dagens fråga är "Vem skjuter hårdast i IFK Berga?". Det går att svara på just denna enkätfråga till lördag klockan 13.00, därefter presenteras en ny (kom gärna in med förslag på enkätfrågor).

I fredagens bildgåta var de "rätta svaren":
1. Liverpools lagkapten Steven Gerrard är ett utmärkt exempel på denna spelartyp. När så Gerrard dyker upp i två upplagor på samma bild är svaret helt enkelt = tvåvägsspelare
 
2. Efter många olika sparkar hittade till slut Bull rätt (sorry PG…trots tre försök och helgardering…fast begreppet "nu sparkar vi igång" ger ännu en sidovinst). Bilden visar en spark som står helt fri och allena dvs fotbollsuttrycket är = frispark

Ser som vanligt fram emot fiffiga, finurliga och finessrika svar på denna bildgåta. Som vanligt ute efter ett fotbollsuttryck. "Rätt svar" på lördag / BloggarBill


 

14 kommentarer:

Mr Big sa...

Finlir!

Anonym sa...

Teliariggad tävling?

#2-1984 sa...

Jag kan tänka mig "Spelglädje"

Anonym sa...

Tom skjuter hårdast i laget. Utan tvekan!

PG Po sa...

Trött på sidovinster.
Va flöjtar du om domarn?

BloggarBill sa...

Hyggliga försök, men det fattas något... tror att ni, till hälften, ska tänka out of the box denna gång...

Anonym sa...

YYO!
Tänker på flugan, Flugfiske, Fiskar på topp!

Centrocampista sa...

Här kommer ett riktigt långskott eller två.

Grabben sitter rimligen i ett orkesterdike vilket får en att tänka på det engelska uttrycket Dug Out. Således blir svaret "Tekniskt område", dvs den yta där tränare Gunnarson och bänkvärmarna får röra sig i.

Eller är det så enkelt att den glasögonprydda killen på bilden ska få oss att tänka på en ung spelare med brytningsfel dvs med vissa brister i närkampsspelet. "Juniorspel" rätt och slätt torde vara rätt isåfall.

Cheers !!

BloggarBill sa...

Tjong i medaljongen. Riktigt goa långskott må jag säga. Tyvärr satt dom inte i kassen...

Mr Big sa...

Dags att kavla upp skjortärmarna

Anonym sa...

Inget fotbolllsuttryck direkt men "flugor i trumpeten"

pg po sa...

Glas lirare (där satt den)

PGPO sa...

Alla ska vara med.....

Anonym sa...

Stämmer PGPO förutom dem som får stå åt sidan för ...