söndag 27 mars 2011

Ur min synvinkel



"En fotbollsmatch är en upplevelse likt en film eller musik, lika många åskådare lika många åsikter. Alla ser vi olika på vad som presenterar oss och upplevelsen blir där av personlig. Gårdagens match mot Färjestaden GoIF var inget undantag utan snarare en bekräftelse på hur åsikter kan gå isär och tur är väl det. Därför är det intressant att läsa inlägget på hemsidans gästbok, likt fan läser bibeln så tolkar man allt som man själv vill utan kolla fakta. Alla har rätt till en åsikt och allas är lika viktig men och det är ett viktigt men. Våga stå för det! "

Första halvlek i går gav oss nog en bild om hur det kommer se ut i trean, tufft och högre tempo än vad vi tidigare varit vana vid. IFK Berga stod upp bra och vad som bättre var är att speliden höll. Om man skall hitta något negativt var väl att glappet inledningsvis mellan lagdelarna var för stort och gav motståndarna ett bollövertag. Vi fick jaga boll allt som ofta men när detta väl taijtats till så blev matchen i vår favör. Däremot fick vi (enligt mitt sätt att se det) se en "Släggan" i storslag och det skulle inte förvåna mig om han blir treans bästa på den positionen. Klockren i position och brytning, en fröjd att se. "Fjädern" kommer bli en tillgång med sitt starka huvudspel, skapar ytor bakom sig för fria löpningar. Kantspelet fungerade bra och Patrik visade att när han kommer med fart är det inte många försvarsspelare som hänger med. 3-0 målet är ju underbart. Tobias som hela vårsäsongen varit det stora utropstecknet syntes inte lika mycket i går men det innebär inte något negativt för ibland syns inte en viktig kugge, han visade än en gång hur viktig han kommer bli på mittfältet. "Raukens" inhopp i en mer offensiv roll visade oanade kvaliteter som också resulterade i ett mål. Visade att löpning utan boll många gånger är A och O.


Martin på topp måste ses som ett potentialt hot mot vilket försvar som helst. Djupledslöpningar och ett steg som heter duga kommer ge oss många sköna stunder i år. Ytterbackarna Ola och Mathias visade att konkurens skapar kvalitet. Färjestadens stora anfallsvapen i år är snabba yttrar genom Löfström och Gustav A., dessa fick inte mycket uträttat igår efter bra samspel i backlinjen.

Trots kanske något mål förstort så gör IFK Berga en mycket bra match och gav oss en bra värdeindikation. Man får inte heller glömma att vi saknade en hel del spelarare som vill vara med och slåss om platserna. Nu finns det ju saker som kan förbättras och sett till igår så är det fortfarande närkampspelet. Vi tappar tre av fyra fighter trots att vi är större än dom, inställningsfråga eller? Jag har sagt det tidigare och gör det än en gång. Vi måste bli tuffare för vi kommer vissa stunder få grisa oss till poängen. Sedan är det det där med huvudspelet, förutom "Släggan" och "Fjädern" så vinner vi inga luftdueller, varken på mitten eller i anfall? Lite oroväckande på kommande fasta situationer.

I avslutningen av matchen gladdes man åt att se ungdomarna som kom in och gjorde det så bra, Muharem kunde ju omgående krönt sitt inhopp med ett mål. Det ser bra ut och man kan vänta på seriepremiären med tillförsikt och spänning.


Efter matchen såg jag IFK Kalmar i svenska cupen, grattis IFK till 5-0 segern!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra inlägg!